Fd rallyföraren Daniel Carlsson. (Arkivbild) Foto: Foto Bertil Ericson/Scanpix

Daniel Carlsson har lagt rallykarriären på hyllan

Daniel Carlsson följer rallyt från publikplats
2:10 min

Daniel Carlsson följer rallyt från publikplats det här året. Under torsdagens shakedownsträcka imponerades han av flera förare.

– Alla pratar om kampen mellan Ford och Citroën men jag kan inte se att den ena är bättre än den andra så det blir nog chaufförerna som får upp om det på banan, säger Daniel Carlsson.

Rallyföraren från Säffle begick sitt livs misstag för några år sen när han körde för tidigt dagen efter en festkväll. Då tog rallykarriären slut. Idag följer han rallyt som åskådare.

– Det är ju roligt att stå vid sidan om och titta på men det är klart att lite rallyabstinens har jag allt, berättade Daniel när han tittade på tiderna på shakedownsträckan under torsdagen.

Hur kommer du att följa rallyt under helgen?

– Vi tar skotern och åker ut på Vargåsensträckan. Det var faktiskt min favoritsträcka när jag körde, den har allt den sträckan. Den är krokig i början och sen hoppet vid Colin´s Crest och sen riktigt snabb mot slutet. Där går det säkert upp emot 200 km/h, avslutar Daniel Carlsson.

Reporter
Bengt Höglind

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".