Foto: Micke Fransson/TT.

Rallyt kvar till minst 2016

Glenn Olsson: "Känns skönt"
0:49 min

Rallyts framtid i Värmland är säkrad då Svenska Rally AB och FIA:s promotor WRC Promoter GmbH  har enats om ett treårsavtal. Rallyt blir med andra ord kvar i Sverige till och med 2016.

– Äntligen är VM-avtalet i hamn, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

--Det är något vi strävat efter i många år. Och även om mycket jobb återstår med att till fullo finansiera denna satsning så har vi nu ett attraktivt erbjudande för sponsorer och samarbetspartners som vill nå ut globalt, och vi kan arbeta långsiktigt med såväl sponsorer som själva arrangemanget, säger Glenn Olsson och fortsätter. 

--Något som gör detta extra roligt, är att vi de senaste åren utvecklat och breddat arrangemanget på ett sätt som inspirerat andra arrangörer världen runt. Idag är Rally Sweden på god väg att bli en vinterfestival som attraherar långt fler än de genuint motorintresserade. Vilket går helt i linje med WRC Promoters intentioner.

Ännu saknas ett okänt antal miljoner för att garantera vinterrallyts fortsatta VM-status. Men Region Värmland har tillsammans med Torsby, Hagfors och Karlstad kommuner beslutat att bidra med en miljon kronor per år de kommande tre åren, står det att läsa i ett pressmeddelande från Region Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".