Sebastien Ogier och Julien Ingrassa, Frankrike, vinnare av Rally Sweden 2013. Foto: Micke Fransson/Scanpix
Rally Sweden 2013

Nu är det klart - OS flyttar på rallyt

1:16 min

2014 års Rally Sweden kommer att starta en dag tidigare än vanligt. Tävlingen körs onsdag till lördag istället för torsdag till söndag.

– Starten går därmed på onsdag kväll, säger tävlingsledare, Christina Lundqvist

Flytten av rallyt är enbart gjord av taktiska skäl då OS invigs på fredagen. På söndagen samma helg körs också herrarnas störtlopp i Sotji. Någon krock med farttävlingen vill inte arrangörerna av Rally Sweden se:

– Vi har studerat OS-programmet för söndagen som vi ser kommer att vara en riktig konkurrent såväl vad gäller åskådare som mediautrymme. Så det är anledningen till flytten, säger Christina Lundqvist.

Vad kommer flytten att betyda?

– Jag tror att vi ska få till en något bättre avslutningsdag. En söndag kan ju rallyt vara avgjort och inte lockar ut så stor publik. Men med vår mastiga lördag kommer inte rallyt att vara avgjort på lördagsmorgonen och hoppas därmed på en stor publiktillströmning, säger tävlingsledaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista