Pontus Tidemand. Foto: Micke Fransson/TT.

Det historiska rallyt lever vidare

5:55 min

Det är känt som ett vinterrally med snö men efter den här vinterns tövädret blir det mer som ett vårrally. "Nu blir det tuffare", säger Radiosportens Rallyexpert Simon Johansson.

– Får vi nu väderomslag och lite mildare en stund till får vi ju helt andra förutsättningar än vi har haft de senaste åren. Det blir upp till förarna att bestämma hela tiden, är det grus? finns det ispartier? innan har de haft ett jämnare underlag att ställa sig till och då har de njutit mer och haft en lite enklare uppgift, nu blir det tuffare, säger expert Simon Johansson om årets Rally Sweden och väderläget.

Förra året fick Tideman bryta tävlingen efter krångel med bilen, men nu är han tillbaka på hemmaplan och ser fram emot tävlingen. Han är tävlingens ende svensk och därav det enda hemmahoppet.

– Det är häftiga vägar och karaktären på vägarna, du får en otrolig frihetskänsla, Sen är ju stämningen när det är hemmatävling en otroligt varm och härlig stämning under hela tävlingen så det är absolut årets höjdpunkt, säger Pontus Tideman inför rallyt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista