Pontus Tidemand. Foto: Micke Fransson/TT
Pontus Tidemand. Foto: Micke Fransson/TT

Tidemand leder efter första dagen

Pontus Tidemand intervjuas av SVT efter SS1
0:37 min

Det är svenskt i topp efter den första dagen av rallyt. Värmlänningen Pontus Tidemand körde in på den snabbate tiden när den första sträckan avgjordes på travbanan i Karlstad. Tidemand leder 0,3 sekunder före Mads Østberg och 0,4 sekunder före trean Jari-Matti Latvala.

– Jag har en bra magkänsla, sa Pontus Tidemand till SVT:s reporter Johan Ejeborg.

– Jag tycker det var en bra start. Det är klart att allt går att göra bättre men det var bra att lyckas här där vi missat mycket tidigare. Nu fokuserar vi på nästa sträcka och det är riktigt fina förhållanden, sa han till SVT efter målgång.

På SVT:s fråga om allt är som det ska svarar Tidemand:

– Det känns så men det får vi kvitto på imorron. Jag har faktiskt en bra magkänsla så det är spännande.

Förra årets världsmästare Sebastien Ogier var en dryg sekund efter Tidemand och ligger på en sjunde plats inför fredagen.

– Jag fick en väldigt dålig start och förlorade allt där men det är ett långt rally. Det kommer att bli svårt för mig eftersom jag kör först imorgon men jag ska göra mitt bästa, skriver Sebastien Ogier på Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".