Yurii Protasov. Foto: Micke Fransson/TT.
Yurii Protasov. Foto: Micke Fransson/TT.

Körde för fort 33 gånger och får böta 93 500 kronor

Ukrainaren Yurii Protasov körde för fort hela 33 gånger på rekognoseringen och får för det böta 93 500 kronor förutom att han riskerar tidstillägg om han kör för fort på nåt av de kommande VM-tävlingarnas rekognoseringar.

– Det här är ovanligt. Så här många fortkörningar har jag inte hört talas om att någon har gjort på många år, säger Christina Lundqvist, rallyts tävlingschef.

Även den regerande världsmästaren Sebastian Ogier gjorde sig skyldig till upprepade fortkörningar under rekognoseringen och riskerar, om han kör för fort vid upprepade tillfällen under rekognoseringen vid nåt annat rally, att få 2 minuters tidstillägg vid den aktuella tävlingen. Hotet om tidstilläg gäller under hela 2015.

Det är inte bara Ogier som har det här hotet hängande över sig utan även Michal Solowow, Max Rendina och Lorenzo Bertelli har kört för fort på rekognoseringen vid 5 tillfällen och riskerar tidstillägg.

Förutom hotet om tidstillägg så har de 4 förarna även fått böta mellan nio och tio tusen kronor var.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".