En grusväg. Foto: Privat.
Såhär slät och fin såg delar av Värmullsåsen-sträckan ut inatt. Foto: Privat.
Rally Sweden 2016

Vägarna hyvlade - minusgrader gör resten

Vägarbetare har jobbat som galärslavar inatt för att fixa till de rallysträckor som tog mycket stryk under gårdagens rekognosering. Minusgraderna ska göra förhoppningsvis göra resten.

Redan vid 18-tiden igår kväll började vägarbetarna arbetet och de slutade i många fall inte förrän långt inpå natten. Enligt Rally Sweden reparerades sträckorna Vargåsen, Värmullåsen, Torsby och Fredriksberg.

Sträckan Värmullsåsen såg på onsdagen ut om en väg om våren där tjälen lossnat och hjulspår hade grävt djupa spår.

Men med ett gott hyvelarbete kunde stora delar av sträckan slätas till och såg helt enkelt representabel ut.

En av vägarbetarna som P4 Värmland talat med var ganska nöjd med jobbet han utförde inatt, men konstaterar samtidigt att utan flera minusgrader är allt ogjort. Vägen kommer helt enkelt inte att hålla då.

Just sträckan på Värmullsåsen ska köras först på söndag så det finns goda chanser att vägen till slut blir hård och fin.

Arrangörernas största problem i Hagfors är själva sträckningen i skidbacken där vägen är mer svårbearbetad. Att sedan maskinerna som ska återsälla underlaget väger några ton gör det inte enklare.

Men med minusgrader och ett gott humör kan man lösa det mesta - kanske.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".