Glenn Olsson, vd Svenska Rallyt. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Glenn Olsson, vd Svenska Rallyt. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio
Svenska Rallyt

Nytt treårsavtal räddar rallyt i Värmland

1:02 min

Nu bekräftar Svenska Rallyt att man tecknat ett nytt treårsavtal med WRC Promoter för Rally Sweden. Rallyt är därmed räddat trots att årets tävling föregåtts av frågetecken och oro. Med den vädersituation som rådde i måndags var rallybolaget mycket nära konkurs, berättar nu vd Glenn Olsson.


- För en vecka sen var vi mer döda än levande och hade svårt att se någon framtid alls i sikte. Nu har vi återigen genomfört ett fantastiskt event och att kunna berätta idag att vi äntligen är överens om ett nytt treårsavtal känns helt magiskt, säger en nöjd Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

Förhandlingarna har pågått i snart ett halvår, och Glenn Olsson säger att det har handlat om att "inte behöva kliva in i en vägg" med en kraftigt förhöjd avgift för att få arrangera tävlingen.

- Igår fullföljdes förhandlingarna och nu känner vi att vi kommit rätt. Det blir stegrade kostnader på flera miljoner men vi kan ta det år för år.

Vad kräver det nya avtalet av arrangörerna?

- Vi behöver tjäna mer pengar och hitta fler sponsorer, men vi har redan dubblat omsättningen på några år och är på god väg, säger Glenn Olsson. Han är också mycket lättad över att årets VM-tävling avlöpte så väl med tanke på mildvädret före rallyt.

- Nu fick vi både snö och sol och tv-bilderna ser fantastiska ut. Vi har en helt fantastisk organisation som visat att vi klarar de tuffaste situationer!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista