Finskt i topp i svenska rallyt efter två dagar

1:37 min

Två sekunder skiljer mellan första och andraplatsen efter åtta körda sträckor i svenska rallyt. Teemu Suninen leder före Ott Tänak.

Det blev en dramatisk dag där flera favoriter fick problem. Den regerande världsmästaren Sébastien Ogier fastnade i en snövall på den sjätte sträckan och Jari-Matti Latvala åkte ut i snön på fredagens sista sträcka och därmed var också han borta från tätstriden i rallyt.

Teemu Suninen ledde inför dagens sista sträcka och var 13 sekunder före Latvala men Suninen fick problem med extraljusen som lossade på sträckan och tappade därmed 11 sekunder och har nu bara två sekunder till godo på den nya tvåan Tänak.

Problem för Tidemand
Dagen började tufft för hemmahoppet Pontus Tidemand som klagade över att bilen understyrde, vindrutetorkarna fastnade mitt på rutan och någon sensor gjorde att bilen varvade för mycket. Efter lunch- och serviceuppehåll så gick det bättre för Tidemand och han gjorde några bra sträcktider och avancerade i resultatlistan.

Inför lördagen så leder Sunninen två sekunder före Tänak. Andreas Mikkelsen ligger på tredje plats 17,8 sekunder efter. Elfyn Evans som gjorde flera bra sträcktider under fredagen avancerade till fjärdeplatsen 28,6 sekunder efter Teemu Suninen.

WRC2-klassen
Rallycrossmästaren Johan Kristoffersson jagade förstaplatsen och ligger 24,6 sekunder efter Ole Christian Veiby.

– Det har varit en otroligt bra dag förutom en snurrning på den tredje sträckan, sa Johan Kristoffersson.

WRC2PRO-klassen
Fem förare deltar i PRO-klassen och det är Mads Østberg som leder klassen 1,30 före Jakke Rovanperä. Gus Greensmith ligger på tredje plats 2,25 efter Østberg.

JWRC-klassen
Dennis Rådström från Torsby har övertygat i juniorklassen och på fredagen fick han köra på hemmaplan i Torsby och han körde in på den snabbaste tiden i sin klass och leder klassen 58,8 sekunder före tvåan Tom Kristensson.

Inför lördagen så gäller en ny startordning och då startar wrc-bilarna i omvänd startordning så att den som ligger sist i klassen startar först.