Tidemand: Nöjd med utvecklingen vi haft

2:47 min

Pontus Tidemand har kört i mål i Svenska rallyt. Ingen pallplats för Tidemand i årets rally, men han har ändå mycket positivt att se tillbaka på.

Pontus Tidemand har varit helgens stora publikfavorit, eftersom han kör på hemmaplan. I fjol kom han tvåa i WRC2, i år har han haft det tuffare, framför allt på förmiddagarna.

Han har dragits med understyrning och tekniska bekymmer som gjort att han inte helt kunnat lita på bilen. Dessutom fastnade under en period vindrutetorkaren mitt i synfältet. Men det var på förmiddagarna det - lunchtimmarnas tekniska justeringar på bilen har lett till bättre resultat, bättre humör och bättre prestationer.

Inför sista sträckan låg han på en åttondeplats i WRC-klassen, drygt tre minuter efter toppen. Han körde till slut i mål på SS19 på en totaltid om 2.51:07,7, vilket var 3:37,7 efter vinnaren Ott Tänak.

– Det har varit tufft, med lite mer test av bilen hade varit lättare, säger Pontus Tidemand. Men jag är nöjd med den utveckling vi har haft under rallyt. Det har varit j*vligt kul så jag är väldigt ödmjuk och tacksam att jag fått chansen att köra och över alla som är runt mig och hjälper till. Det är en dröm som går i uppfyllelse att köra en WRC-bil på hemmarally.