Alexandra Larson och Tomas Hedman. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Alexandra Larson och Tomas Hedman Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.

P4 Värmlands rallylåtar

Rallylåten 2018 - Give me all your rally
2:49 min

Nu är det dags igen. P4 Värmland släpper årets rallylåt inför Svenska rallyt, den femtonde i ordningen sedan 2003.

Den här gången har vi lyssnat på lyssnaråsikter som ville att vi skulle gå tillbaka mer till rötterna, satsa på rock och att sjunga själva. Därför har vi gjort om ZZ Tops hit Give me all your lovin'.

I vår tappning heter den Give me all your rally och sjungs av Kilsbon Alexandra Larson och P4 Värmlands Tomas Hedman tillsammans med en kör ur P4 Värmlands personal.

Texten står Tomas Hedman för och tekniken skötte Örjan Bengtzing. Bakgrunden kommer från engelska Glucose Music.

Allt sedan 2003 har P4 Värmland producerat rallylåtar i samband med svenska rallyt, och den omfattande satsning som redaktionen gör varje år på att sända rallyt i sin helhet.

Den första rallylåten var en variant av Michael Jackssons Black or white. Därefter har vi bland annat gjort om Carolas Fångad av en stormvind, Lars Winnerbäcks Hum hum från Humlegården och Septembers Mikrofonkåt. I fjol var det Måns Zelmerlöws Eurovisionvinnare Heroes som gjordes om till Rallyts hjältar.

I början var det radions egen personal som sjöng men efterhand har flera värmländska sångare bjudits in, som till exempel Hebbe Sisters, Johanna Boes och Andreas Johnsson. 2006 gav P4 Värmland ut en CD med fem parodilåtar på, varav två rallylåtar: Wroom wroom i Värmlandsskogen och Rock the hill. Skivan kan beställas från P4 Värmland och kostar 50 kr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".