En spännande vår med P3 Dokumentär

P3 dokumentärs nya säsong drar igång igen den 28 mars med 12 nya program. Men redan nu kan vi avslöja vad några av dem ska handla om. Och som vanligt kan du ladda ner alla våra gamla dokumentärer.

Några ämnen av ämnena vi tar oss an i vår:

* Kidnappningen av Erik Westerberg
Direktörssonen Erik Westerberg var 2002 rankad i media som en av Sveriges allra rikaste ungdomar. Du hör hans egen berättelse och om hur polisen lurade kidnapparna.

* Örnligan
I början av 90-talet svepte en våg av rån över Sverige. Polisen tyckte sig se en ny typ av brottslingar; kallhamrade och med en stark gemenskap. Snart blir "Örnligan” ett känt begrepp i media med medlemmar som skådespelaren Liam Norberg.

* Svenskarna i Bosnienkriget
Få trodde att svenska FN-soldater skulle kunna göra någon större skillnad i Bosnienkriget på 90-talet, men svenskarna skulle överraska omvärlden som ett av få FN förband som stod upp rakryggat och utmanade aktörerna i kriget.

* Båstadskravallerna
1968 i Båstad stoppades en tennismatch i Davis Cup mellan Sverige och Rhodesia, p.g.a. massiva pårotestaktioner. Det blev den mest våldsamma konfrontationen mellan svenska polisen och demonstranter under 1960-talet, och händelserna fick ett långt efterspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista