Kocken räddar oss från potatissalladsträsket 31 juli

Kocken Kristoffer Ljungberg från Restaurang två rum och kök kom och räddade oss med tips om vad man kan äta istället för  den tradtionella potatissallad på burk.
Han gav oss två recept:

Som tillbehör till fisk:Apelsinkokta gulbetor med chevreost, ruccola, pinjenötter och dill.

Gör så här:
1. Koka rödbetorna i vanlig apelsinsaft tills de är klara.
2. Skiva ner rödbetorna, salta och peppra.
3. Smula ned chevreost i de ljumma rödbetorna.
4. Rosta nötterna i en torr panna.
5. Blanda ihop allt med ruccola.

Som tillbehör till kött:Bönsalsa på kidneybönor, cocktailtomater, vitlök, färskdragon, olivolja och svartpeppar.

Gör såhär:
1. Hette upp en gryta med olivolja, fräs tomaterna så de mjuknar lite.
2. Blanda ner kidneybönor, hackad färsk dragon och svartpeppar.
3. Smaka av med några droppar av rökig chipotle (rökt chilii).

Annelie Lundin
annelie.lundin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista