Blogg från Holland och vargens framfart

Onsdag 5 augusti

10.00-10.30 Förre Mjällbyspelaren Erton Fejzullahu gjorde debut i holländska högstaligan i helgen. Debut som bloggare om deras liv i Holland gjorde hans flickvän Klara Lindgren.

10.30-11-00 Vargen som rör sig i östra Blekinge har nu varit aktiv i en vecka. Hittills har den haft ihjäl sex får och skadat en kalv och en ko. Vi hälsade på i Orranäs där den varit.

11.00-11.30 Sommarhockeyskola i Mörrum har lockat över 200 ungdomar trots att det handlar om att vara på isen mitt i sommaren.

11.30-12.00 Repris av sommarsamtal med bågskytten som var med i Paralympics förra sommaren. 

12.15 Landshövdingen Gunvor Engström kommeterar att hennes kollega, Landshövdingen på Gotland fick sparken i strandskyddshärvan.

15.10 20 unga tjejer från hela landet verkar för att öka jämställdheten inom musikbranschen genom att lära sig spela och starta band tillsammans på popkollo i Vägga i Karlshamn.

15.40 Vädret är ett samtalsämne som står sig i alla väder, om uttrycket tillåts, och i år verkar folk tycka att prognoserna stämt sämre än vanligt. SMHI håller med.

16.10 "Det enda vi lär oss av historien är att den upprepar sig." Dagens cittatävling tog hjälp av Oscar Wilde och vanns av Annelie Johansson-Bohnsack i Ronneby.

17.10 Andelsboende är ett semesteralternativ på frammarsch för den som tröttnat på att ansa rabatter och laga hängrännor.

17.20 Tomas "Blomman" Broström sprkar igång den sjunde Ulvsmålafestivalen idag, in i det sista spände han tältlinorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista