Nyköping 3 mars (Andra chansen)

Vi sänder hela Andra chansen i P4, kl 20.03-22.00.

Dagen innan, fredag 2 mars kl 22.13-23.00,
hör du uppspelningen av de åtta bidrag som kvalificerat sig.

Upplägget för Andra chansen är en nyhet för i år. Efter mönster från idrottens värld, får åtta bidrag kvala mot varandra i en i förväg fastställd ordning.

Tävlingen förlängs
De bidrag från varje deltävling som kommer på delad tredje plats (efter de två direktkvalificerade bidragen) får uppträda inför publik i Andra Chansen.

Artisterna får därmed en andra chans att framföra bidragen – och publiken får ytterligare en Melodifestivallördag. Det nya upplägget gör att Melodifestivalen 2007 förlängs med en vecka.

Andra chansen äger rum i Nyköping 3 mars, helgen innan finalen.

Telefonröstning i direktsändning
Grundomgången av Andra chansen består av fyra möten. Segraren i varje möte går vidare till en andra omgång.

I andra omgången är det två möten, mellan de fyra bidrag som gått vidare från grundomgången. De två vinnande bidragen från denna andra omgång är sedan klara för finalen i Globen 10 mars.

Samtliga möten i ”Andra chansen” avgörs med telefonröstning i direktsändning.

Lika villkor
Genom att bidragen möts enligt en förutbestämd ordning tävlar alla på lika villkor, utan någon rangordning eller resultat som följer med från deltävlingarna.

Avsikten är att bidragen från de olika deltävlingarna ska blandas och ställas i nya sammanhang. Och att det ska bli en spännande och rolig kväll för alla som älskar Melodifestivalen!