Money

Text och musik: Lasse Andersson
Artist: Elin Lanto

Text- och musikförfattaren till ”Money”, Lasse Anderson, har aldrig deltagit i Melodifestivalen förut, eller skickat in något bidrag till tävlingen heller för den delen. Inte desto mindre har han skrivit musik ”väldigt länge”. Många av hans låtar har blivit långkörare på radiostationernas hit- och spellistor: ”Big Big World” med Emilia och ”I Won’t Cry” med Elin Lanto är några av dem.

Lasse hade låten ”Money” i huvudet flera månader. När han väl kom till skott slutförde han låten på några dagar. Inspiration till bidraget har han hämtat från – girighet som företeelse.
 
Elin Lanto är född och uppvuxen i Litslena, utanför Enköping. Hon slog igenom 2004 med singeln ”I Won’t Cry”, en framgång som följts upp av ”I Can Do It”. Musik och dans har alltid varit en viktig del av hennes liv. Som sjuåring började hon tävlingsdansa och tränade sju gånger i veckan i mer än tio år. Dansandet har inneburit att Elin bland annat har lärt sig koncentration och uthållighet. Efter att framgångsrikt ha uppnått sina mål inom dansen valde Elin att satsa på sången i stället.

2005 kom hennes debutskiva, ”One”. Största svenska publiken hittills var på Unicef-galan på Hovet i Stockholm i januari 2006, då hon kompades av en stor orkester.

Upphovsmannens beskrivning av Money: Modern upptempopop