Anything But You

Text och musik: Stefan Andersson, Aleena Gibson
Artist: Andersson & Gibson

För Stefan Andersson är det Melodifestivaldebut, både som artist och upphovsman. Stefan kommer från Göteborg och är både sångare och låtskrivare. 1992 fick Stefan sitt stora genombrott med singeln ”Catch The Moon” från plattan ”Emperors Day”.  Sedan dess har Stefan släppt ytterligare fem plattor och sålt över 400 000 skivor. Han har gjort hundratals spelningar, med allt från niomannaband till att ensam med gitarr framföra  låtar som ”Anywhere Is Paradise”, ”Välkommen” och ”Dear God”. 

Efter sju års tystnad släppte Stefan 2004 den senaste skivan ”Stranger’s House”. Under det senaste året har Stefan arbetat på ytterligare en skiva som skulle vara klar 2007. Men under arbetet med plattan korsades Stefans och Aleenas vägar. Syftet var att skriva låtar till andra, men mynnade istället ut i ett djupare samarbete. Ett nytt musikaliskt kapitel vid sidan om Stefans mer rockiga musikstil startades. Arbetet med den egna plattan fick helt enkelt ställas åt sidan.

Aleena Gibson Melodifestivaldebuterade redan 2003 som låtskrivare och artist med ”Better Believe It”. Medkompositörer den gången var Bobby Ljunggren och Tommy Lydell. Denna gång samarbetar hon i stället med Stefan Andersson, som hon också kommer att stå på Melodifestivalscenen med. 

Aleena växte upp på den svenska västkusten och kommer från en familj som enligt henne själv består av ”musikfreaks”.  Allt från Crosby, Stills, Nash & Young till Mamas and the Papas och Beatles spelades och redan vid tolv års ålder bestämde sig Aleena för att musik skulle bli hennes framtid.