Clubbin

Text: Armias Mamo, Dianne Wiston
Musik: Armias Mamo
Artist: Addis Black Widow

Addis Black Widow är en svensk grupp som nått stora framgångar med bland annat “Wait in Summer” och ”Goes Around, Comes Around”. Gruppens frontfigur är upphovsmannen Armias ”Pigeon” Mamo (sång). I gruppen ingår även Mitsu, som gått från att spela klassisk cello till tung bas (bas och sång), Luies Ally (sång)  och Deane J (gitarr och sång).  
Addis Black Widdow har haft framgångar i nästan alla musikgenrer: rock, pop, r’n’b och hip hop. Bandet sysslar med att allt från att skriva låtar och producera till att rappa och göra illustrationer. Dessutom spelar Pigeon och Creamm en mängd instrument, arbetar med koreografi och regisserar videor. 

Pigeon är gruppens skapare och ledare. Han föddes i Etiopien, men skickades som sexåring av sin mamma till Oakland för att slippa inbördeskriget som pågick i Etiopien. Han växte upp i fosterhem och musiken blev hans stora kärlek. Sin första gitarr byggde Pigeon av en tom colaburk. Efter några år fick han sällskap av sin bror Addis i Oakland och tack vare en man som lovat att hjälpa pojkarnas mamma hamnade Pigeon och Addis slutligen i Sverige. 

Efter några år träffade Pigeon och Addis en gammal Oaklandkompis i Sverige, Creamm. Creamm är född i Iran, men växte upp hos en tant i Oakland och det var där hon lärde känna bröderna. När hon några år senare flyttade till sin mamma, som nu bodde i Sverige, var steget inte långt till att ta kontakt med sina gamla vänner.

Addis omkom i en olycka när han var 15 år gammal, en vecka innan det nystartade bandet skulle skriva under sitt första skivkontrakt. Därför fick bandet namnet Addis Black Widdow.

Addis Black Widow släppte sitt debutalbum ”The Battle of Adwa” 1996 med många spår av 1970-talets soul. Skivan fick stort genomslag inom hip hop-kretsar.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Clubbin”: Soul/dance