Move

Text och musik: Andreas Lundstedt och Johan Röhr
Artist: Andreas Lundstedt

Johan Röhr är ett välbekant ansikte för den observanta och trogna Melodifestivalpubliken. Tre år (2002, 2005 och 2006) har han varit en av huskörens sammanlagt fyra medlemmar och han har även jobbat en hel del som sångare bakom diverse artister på tv-galor och konserter. Huvudvikten har dock alltid legat på låtskrivandet och sedan 2001 skriver Johan låtar aktivt för ett av de stora förlagen och han har skrivit och producerat till flertalet artister och grupper såväl i Sverige som utomlands.

Tillsammans med Andreas Lundstedt har denne låtskrivare, producent och musiker skrivit den dansanta upptempolåten ”Move”. 

Andreas Lundstedt har varit med i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. De två första åren deltog han som solist: 1996 med ”Driver dagg, faller regn” och 1997 med ”Jag saknar dej, jag saknar dej”. Som en av medlemmarna i gruppen Alcazar har Andreas tävlat två gånger: 2003 med ”Not A Sinner, Nor A Saint” och 2005 med ”Alcastar”. Dessutom har Andreas ESC-erfarenhet, då han som en av medlemmarna i gruppen Six4One sjöng Schweiz bidrag ”If We All Give A Little” i Aten 2006. 

Andreas är inte bara sångare, han är också dansare, koreograf och upphovsman. Musikkarriären inleddes som tonåring i gruppen Stage Four tillsammans med Peter Jöback, Lisa Nilsson och Lizette Pålsson. Dessutom har Andreas hunnit med en sväng i New York (1992-95) och att köra åt Jessica Folcker. Hösten 2005 och våren 2006 gör han huvudrollen Tony i ”Saturday Night Fever” på Oscars i Stockholm.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Move”: Lite 70-tal, lite 80-tal, lite etno, lite dans och en massa pop.