Jag tror på människan

Text: Lasse Andersson, Tommy Nilsson, Johan Stentorp
Musik: Lasse Andersson, Johan Stentorp
Artist: Tommy Nilsson

Lasse Andersson tycker att en bra låt ska vara uppbyggd på ett sätt där lyssnaren ”får åka med på resan” utan att behöva anstränga sig så mycket. Bland meriterna kan nämnas att han (tillsammans med Bruno Glenmark) skrev ”Piccadilly Cirkus” som Pernilla Wahlgren kom fyra med 1985 och att han 2004 skrev bidraget ”High” för den norska Melodi Grand Prix-tävlingen. Låten vann och tävlade sedan i ESC i Istanbul samma år. 

Malmöbon Johan Stentorp debuterar i Melodifestivalen, men han har skrivit musik i lite drygt 30 år. Han har varit sångare och pianist i band som The Trampolines och Time Gallery. Numer är han låtskrivare och producent och jobbar både med svenska och utländska artister. Hans musikaliska förebilder är Sheryl Crow, Jason Falkner, XTC och Lisa Loeb.

Tommy Nilsson behöver knappast någon presentation när det gäller Melodifestivalen. 1989 tävlande och vann han med ”En dag” som sedan slutade på fjärde plats i Eurovision Song Contest i Lausanne, Schweiz. Tommy, som kommer från Solna men som nu bor i Järvsö, är sångare, kompositör och textförfattare. Musik har han hållit på med i 30 år, men han har fortfarande en dröm och en förhoppning om att ärligt kunna förmedla stora och små känslor i sin musik. 

Sångkarriären inleddes i mjukrockbandet Horizont. När den franske producenten Yves Accary var i Sverige fick han kontakt med Tommy och erbjöd honom ett skivkontrakt. 

1987 fick han en nystart med singeln ”Allt som jag känner” som var en duett med Tone Norum. 1994 hamnade Tommys låt ”Öppna din dörr” på Svensktoppen och 1997 gjorde han krogshow i Stockholm tillsammans med Supremes-medlemmen Mary Wilson. Det är dock premiär för Tommy som upphovsman i Melodifestivalen.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Jag tror på människan”: En powerballad