Hypnotized

Text och musik: Sofia Berntson, Jason Gill, Dimitrios Stassos Artist: Sofia

Jason Gill började spela musik som tolvåring när han fick en synth i födelsedagspresent av sin mamma. Nu jobbar han heltid som musikproducent och låtskrivare, med musiken både som passion och yrke. Jason har aldrig deltagit i eller skickat in bidrag till Melodifestivalen förut. En av hans musikaliska förebilder är Michael Jackson. 

Dimitrios Stassos har skrivit musik i närmare 25 år. Inspiration till debutbidraget i Melodifestivalen har han fått från sin personliga bakgrund och musikaliska grekiska rötter. Förebilderna inom musiken är Randy Rhoads, Eddie Van Halen, STP, Dave Grohl och Alice in Chains. 

Vad gäller Melodifestivalen håller han ABBA och ”Waterloo” högst och pekar på helheten – melodin, arrangemanget och kläderna. Dimitrios tycker om att semestra i Grekland och Sydafrika och just resor står högt på priolistan.

Sofia Berntson är sångerska, kommer från Stockholm och har hållit på med musik som yrke i drygt åtta år. Hon är utbildad på Rytmus musikutbildning på Stockholms musikkonservatorium och har jobbat med musik sedan gymnasietiden. Dans, inredning, mode, konst, mat, vin och psykologi är några intressen utöver musiken och musikaliska förebilder är Madonna – ”som artist och för helheten” – Music Soulchild, Maxwell, Whitney Houston, Prince, Aretha Franklin och Emmy Lou Harris. 

Efter gymnasiet flyttade Sofia till Aten där hon fick första kontakten med den grekiska musiken. Väl hemma igen började hon uppträda på en rad olika grekiska nattklubbar och restauranger runt om i Stockholm samtidigt som hon jobbade som demosångerska och började skriva egen musik.
 

Upphovsmännens beskrivning av ”Hypnotized”: Orientalisk danspop med grekiska influenser