God morgon

Text och musik: Staffan Hellstrand, Uno Svenningsson
Artist: Uno & Irma

För Staffan Hellstrand och Uno Svenningsson är det Melodifestivaldebut. Som kompositör  har Staffan Hellstrand Grammis- och Rockbjörnsbelönats för ”årets låt”  med såväl sin egen ”Lilla fågel  blå,” som ”Fiskarna i haven” , som han skrev åt Idde Schultz, för övrigt Irmas syster.  Sedan solodebuten i början av 90-talet har han hunnit släppa tolv egna  album, och även skrivit låtar åt en mängd svenska artister, alltifrån The Nomads  till Sven Ingvars, Lisa Nilsson och  Lasse Winnerbäck.
      
För Uno Svenningsson började allt på 80-talet med gruppen Fredá, där Uno var sångare, gitarrist och låtskrivare. Gruppen var en decenniets största svenska rockband och deras sex album sålde stort.

1994 inledde Uno sin solokarriär med albumet ”Uno”, som bland annat innehöll klassikern ”Under Ytan”. Sedan följde ytterligare sju skivor med många hits. Det senaste albumet - Sånger för december (2006) – gör Uno tillsammans med Irma Schultz Keller som är hans sångpartner i ”God morgon”. 

David Bowie, Led Zeppelin, Talking Heads, Roxy Music och The Police är några av Unos inspirationskällor. ”Det var på 70-talet och början av 80-talet som jag var som flitigast skivköpare och förmodligen påverkades mest”, säger han. 
 
Irma Schultz Keller är sångerska och skådespelerska, född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Hon debuterade 1988 med singeln ”Tillbaks till dig” och första albumet kom året därpå: Då staden har vaknat (1989). Det blev listframgångar med bland annat sångerna ”Precis som du”, ”Stureplan” och ”Decembersnö”. Det senaste soloalbumet – det femte – kom 2003, Imma på glas.

Irma har körat på ett 40-tal skivor – bland annat på Staffan Hellstrands ”Lilla fågel blå” – och har skrivit musik, inte bara till egna skivor, utan också lite filmmusik. 

Upphovsmännens beskrivning av ”God morgon”: En positiv sång om att möjligheterna alltid finns där varje dag vi vaknar