Rainbow Star

Text: Fredrik Kempe, Regina Lund
Musik: Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren
Artist: Regina Lund

Fredrik Kempe blev känd för Melodifestivalens publik när han 2005 sjöng sig rakt in i Andra chansen med sin ”Finally”. 2006 gick han till final med ”Du och jag mot världen” som han skrev tillsammans med sina musikaliska vapendragare Henrik Wikström och Bobby Ljunggren, och i år har han fått med sammanlagt tre bidrag i festivalen: ”Cara Mia” (tillsammans med Henrik W), ”Rainbow Star” (tillsammans med Regina Lund och Bobby L), samt ”Vågar du, vågar jag” (tillsammans med Bobby L och Henrik W).

Fredrik, som kan titulera sig såväl sångare och kompositör som civilekonom har skrivit musik sedan han var fem år, vilket gör att han har sådär 28 år bakom sig som låtskrivare.
 
Att Bobby Ljunggren är och har varit framgångsrik i Melodifestivalen är knappast någon överdrift. Han har deltagit med inte mindre än 27 bidrag sammanlagt, årets fyra inräknade (”För att du finns”, ”Första gången”, ”Rainbow Star” och ”Vågar du, vågar jag”). Tre gånger har det burit hela vägen till Eurovision Song Contest – 1995 (”Se på mig”), 1996 (”Kärleken är”) och så 2006 när Carola sjöng ”Invincible” hela vägen till Aten. 

För Regina Lund är det Melodifestivaldebut, både som textförfattare och som artist. Men känd för publiken blev Regina när hon gjorde rollen som Abigal i Göteborgs Stadsteaters uppsättning av Häxjakten 1993. Välkänd blev hon också som Laila Klang, hemmafru från Tierp, i radion. På tv slog Regina igenom i SVT-serien Rederiet, som sekreteraren Mona, och sedan har tv-karriären fortsatt med bland annat rollen som den lesbiska poliseleven Ulrika i SVT-serien Aspiranterna och som Ivar Kreugers (Johan Rabaeus) stora kärlek i SVT:s pjäs om Kreuger från 1998. 

Regina har också spelat musikal, bland annat som Sugar i I hetaste laget 1995, en uppsättnings som gav henne Guldmasken. Sedan många år tillbaka skriver hon också egen musik och hon har även gett ut tre soloplattor samt debuterat som poet.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Rainbow Star”: Pampig disco