Trying To Recall

Text och musik: Marie Lindberg
Artist: Marie Lindberg

För Marie Lindberg blev det första telefonsamtalet med Melodifestivalens artistansvarig Christer Björkman något av en chock. För hon har aldrig stått på en scen tidigare. 

Marie är lärare och arbetar just nu med en förstaklass. Ursprungligen kommer hon från Kungshamn, men bor sedan sju år tillbaka i Munkedal. Att skriva musik har Marie gjort sedan hon var 15 år gammal och musikalisk förebild är främst den amerikanska singer-songwritern Lisa Loeb. Sambandet mellan text och musik är det som gör en bra låt, anser Marie, men också känsla och inlevelse. 

Tidigaste musikminnet för Marie är när hon, som ett och ett halvtåring, sjöng ”Pappa kom hem” i telefonen för sin pappa som låg vid flottan i Karlskrona. Sången hon tävlar med i Melodifestivalen 2007 har funnits ganska länge i hennes liv. Den skrevs i studentlägenheten i Växjö för åtta år sedan, när Marie satt och spelade fram ett lite vemodigt gitarrkomp. Utifrån kompet kom texten som handlar om människor som växer ifrån varandra – ”när kärleken inte längre innebär självklara omprioriteringar utan i stället uppoffringar”. 

Marie gillar London, äter gärna asiatiskt och älskar desserter. Och favoritsak i hemmet i Munkedal hos maken Jan och katten Svea är familjens kakelugn.
 
Upphovsmannens beskrivning av ”Trying To Recall”: Lugn, sing/songwriter-ballad