Amanda

Text och musik: Thomas G:son, Jimmy Jansson
Artist: Jimmy Jansson

Thomas, eller G:son som han oftast tilltalas, är 38 år och låtskrivare, musikförläggare, musiker och Skövde-bo. Han har skrivit musik på heltid de senaste nio åren, men började redan för 25 år sedan. Han tycker att ”Bang-a-boomerang” (Svenne & Lotta) är tidernas bästa Melodifestivallåt och att Carola är bästa artisten i sammanhanget.
 
Det är två år sedan Erik Robert Jimmy Jansson medverkade i Melodifestivalen (2005). Då sjöng han ”Vi kan gunga” som blev en svensktoppsframgång. Nu står Jimmy åter igen på Melodifestivalscenen, men nu är han också upphovsman till bidraget ”Amanda” tillsammans med Thomas G:son. Jimmy är född i Hagfors, Värmland och startade en rockgrupp redan i sjätte klass: ZlipZ som nästan bara spelade Creedence-låtar. 

Det artistiska genombrottet kom 2002 då han tillsammans med Robert Norberg och gruppen Poets tävlade i Melodifestivalen med låten ”What Difference Does It Make”. Året efter tv-debuten deltog Jimmy i Fame Factory och har sedan dess arbetat som soloartist och låtskrivare. Förebild är och har alltid varit Jon Bon Jovi, för att han ”skriver så bra musik och sjunger som en gud”. Def Lepard är också favoriter. Det har blivit två soloskivor så här långt: ”Som en blixt” (2005 ) och ”Flickan från det Blå” (2004). 
     När Jimmy inte skriver musik eller är ute och sjunger umgås han gärna med kompisar och familj, åker snowboard eller fiskar.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Amanda”: Glad, poppig, stökig, lättrallad festivallåt