What’s Your Name

Text: Kent Olsson
Musik: Niklas Edberger och Henrik Wikström
Artist: Cosmo4

Musikern tillika gympaläraren Niklas Edberger är född 1972 i Örebro och har skrivit ett flertal låtar som framförts i Melodifestivalen. Första bidraget var ”Just like a boomerang” som Andres Esteche tävlade med 2003 och största framgången i festivalen var ”Las Vegas”  (2005).


Niklas har producerat artister som Magnus Carlsson och Friends och till hans egna musikaliska förebilder hör Mozart, Trevor Horn och Van Halen. 

Kent Olsson kallar sig själv kulturell allkonstnär och i detta ryms att sedan tio år tillbaks att skriva musik. Han har ett förflutet som medlem och författare i parodigruppen Die Stuttgart Gruppe som var verksam 1987-1995. Tillsammans med Christer Lindarw (manus) och Calle Norlén (regi) skapade Kent för After Darks föreställning La Dolce Vita som gjort ett segertåg genom Sverige 2006.

Kents förebild inom musiken är Benny Andersson och när det kommer till Melodifestivalen, i vilken han medverkar för första gången, tycker han att ABBA och ”Waterloo” är tidernas bästa bidrag. Förutom ”What’s Your Name” deltar Kent även med After Dark-bidraget ”(Åh) När ni tar saken i egna händer”.
 
Musikern och producenten Henrik Wikström är född i Skellefteå, men bor sedan 20 år tillbaka i Stockholm tillsammans med sambo och hund. Han har skrivit musik sedan han var liten och skickat in till Melodifestivalen de flesta åren sedan 1983.

I 2006 års upplaga tävlade Henrik med tre melodfestivalbidrag  (”En droppe regn”, ”Etymon” och ”Evighet”) och i år har han fått med fyra bidrag – ”Cara mia”, ”Vågar du, vågar jag”, ”What’s Your Name” och ”(Åh) När ni tar saken i egna händer”. Henrik gillar resor, att åka snowboard och han äter mer än gärna ärtsoppa och pannkakor.
 
Cosmo4 består av fyra tjejer: Yasmine, Ulrika, Jenny och Rudina. Genombrottet för gruppen kom med singeln ”Mexico” och under sommaren 2006 har framgångarna fortsatt med singeln ”Peek-a-Boo”. 

Yasmine är född i Shanghai och har därmed ett kinesiskt namn: Cui Cui. Hon har bott i Holland, Lettland, Bahrain och Kina innan hon hamnade i Sverige. Hennes musikaliska karriär inleddes när hon vann en sångtävling i Kina. På senare tid har Yasmine spelat i ”Miss Saigon” både i Göteborg och Malmö. 

Ulrika är född i Linköping, men uppvuxen i Karlstad. Hon har mottagit Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium två gånger i sång och tvärflöjt och har jobbat i de svenska uppsättningarna av ”Les Miserables” och ”André Chènier” vid Värmlandsoperan. Ulrika är utbildad vid Rytmus SMK i Stockholm och utbildar sig nu vid Balettakademiens yrkesmusikallinje i Göteborg. 

Jenny är född i Etiopien, men bor sedan många år i Sverige. Hon har arbetat som sångerska, dansare och skådespelare och dessutom varit modell i ett flertal reklamfilmer, filmer och tv-shower. Största framträdande så här långt var när hon deltog i en öppningsakt vid en Michael Jackson-konsert med en publik på 80 000 personer. 

Rudina är albanska, född i Prishtina i Kosovo. Åtta år gammal kom hon till Sverige där hennes artistiska ambitioner tog henne till Musikalteatergrenen vid en skola i Sandviken. Hon fick Gävleborgs Läns Stipendium och fortsatte efter det sina studier vid Performing Arts School i Göteborg. Rudina har frilansat som skådespelerska, sångerska och dansare och varit med i uppsättningarna av Medea och Häxorna i Eastwick i Göteborg och West Side Story Köpenhamn.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”What’s Your Name”: Shakira, Helena Paparizou och Sugababes möts i en hittig skön soppa