Kom

Text och musik: Mårten Eriksson, Lina Eriksson, Rasmus ”Raz” Lindwall och Robert ”Rob” Wåtz
Artist: Jessica Andersson

För andra året i rad har äkta paret Lina och Mårten Eriksson fått med ett bidrag i Melodifestivalen. Både Mårten och Lina är uppvuxna i Örnsköldsvik, men numer bor och verkar de i Stockholm. I förra årets upplaga av tävlingen sjöng Magnus Bäcklund deras ”The Name Of Love”, som slutade femma i finalen. 

Mårten, som skrivit musik i sådär 20-25 år, jobbar även som producent och mixtekniker. Han har tidigare deltagit i Melodifestivalen 1996 med ”Förlorad igen”, som han sjöng själv, och ”Genom eld och vatten” 2003. Mårtens festivalfavorit alla kategorier är Kenta Gustavsson och låten ”Utan att fråga” som han anser var ”banbrytande, nytänkande och totalt underbar”. 

”Rulla in en boll och låt den rulla” med Gösta Linderholm är ett av de tidigaste musikminnena för Lina. Hennes mamma brukade spela den i bilen. Lina har många musikaliska förebilder, Peter LeMarc är en av dem och bästa svenska schlagerartisten är … Mårten Eriksson. 

Rasmus ”Raz” Lindwall och Robert ”Rob” Wåtz var under 80-talet mest kända som Club-DJ:s i Stockholm, men beslöt efter några år för att göra musik tillsammans. De arbetade med komposition, produktion, remixer, framförande och scratch. Bland sångarna under de första åren fanns bland andra Leila K och Papa Dee. Rob’n’Raz featuring Leila K gjorde som enda svenska grupp ett framträdande på legendariska Apollo Theatre i Harlem. 

Rob’n’Raz har även jobbat med grupper och artister som Just D, Christer Sandelin, David ”D-Flex” Seisay och Lutricia McNeal.  2002 skrev duon ”Adrenaline” tillsammans med Mendez och Patrik Henzel. Låten tävlade i Melodifestivalen och kom tvåa i finalen.
      
Jessica Andersson medverkar för fjärde gången i Melodifestivalen. Nybliven och stolt mamma stod hon på scenen 2003 med Magnus Bäcklund. Tillsammans vann de Melodifestivalen med bidraget ”Give Me Your Love” och slutade senare femma i ESC i Tallinn. Året därpå var Magnus och Jessica tillbaka i Melodifestivalen, då med ”Vindarna vänder oss”, som slutade på sjätte plats i den svenska finalen. 

2006 stod Jessica för första gången ensam på Melodifestivalscenen när hon sjöng ”Kalla nätter”. Innan sångkarriären helt tog över Jessicas liv jobbade hon som undersköterska och modell. 

Upphovsmännens beskrivning av ”Kom”: Discopop med kaxig text