The Worrying Kind

Text och musik: Ola Salo
Artist: The Ark

The Ark (Ola Salo - sång, Jepson - gitarr, Martin Axén - gitarr, Leari - bas, Sylvester Schlegel - trummor och Jens Andersson - klaviatur) bildades av Leari, Jepson och Ola 1991 i Rottne, som ligger två mil norr om Växjö.

Gruppen skivdebuterade redan 1996 med EP:n Racing With The Rabbits. Men det stora genombrottet kom 2000 med singeln ”It Takes A Fool To Remain Sane” och bandet är numera ett av Sveriges främsta. Enligt Ola Salo skapades The Ark för att bandets medlemmar ”letade efter något som var större än livet”.

Förutom framgångarna i Sverige har bandet också många fans i Italien, Tyskland och USA. Det har blivit en rad konsertturnéer, men också medverkan i till exempel Allsång på Skansen. Bandet har hittills gett ut tre skivor: We Are The Ark (2000), In Lust We Trust (2002) och State of the Ark (2004). Och till våren 2007 är det dags för den fjärde fullängdaren som kommer att föregås av två singlar; ”Absolutely No Decorum” och ”The Worrying Kind”.

The Ark är en grupp som vill föra in nya dimensioner i musiklivet. Framför allt vill de inspirera folk till glädje, mod och tolerans. Gruppen strävar efter att göra underhållande musik som samtidigt behandlar svåra frågor.
 
Upphovsmannens beskrivning av ”The Worrying Kind”: En glam-boogie-rökare på ämnet panikångest.