Drop Dead

Text: Marit Woody och Stefan Woody
Musik: Fredrik Boström, Märta Grauers, Felix Persson och Stefan Woody
Artist: MissMatch

Med bidraget ”Drop dead” gör kvintetten Woody, Bie, Boström, Persson och Grauers debut i Melodifestivalen. Fredrik ”Figge” Boström är förutom låtskrivare och producent även väl etablerad basist. Som sådan har han bland annat spelat med Eva Dahlgren, Lars Winnerbäck och Jennifer Brown, men han har också jobbat i bland annat Adam Alsings talkshow. Vid sidan av musiken är Formel 1 Figges stora intresse och hans favoritsak i hemmet är soffan. 

Märta Grauers, låtskrivare och musikproducent, älskar det mesta med bippande syntar, 80-talsmusik och Pet Shop Boys. Hon beskriver sin och kollegernas bidrag ”Drop Dead” som electro-rock och lovar att fira en eventuell seger med champagne, eftersom fest är ett högprioriterat intresse. Märta gillar även att sy och hon läser gärna. 

”Det var som att se ljuset”  säger Felix Persson om sitt tidigaste musikminne. Det var kväll och tidigt 90-tal och Army of Lovers spelade ”Crucified” på MTV. Helt logiskt har det bandet kommit att bli en av hans musikaliska förebilder tillsammans med bland andra Pulp, Kylie Minogue och Garbage. En bra låt ”känns i magen”, säger Felix, som skulle kunna tänka sig att bli vansinnigt berömd för sin musik och omge sig med guldplätterade saker…
 
Marit Woody är en juridikstuderande låtskrivande, sångerska och tillika tvåbarnsmor. Vid en eventuell vinst i Melodifestivalen kan hon följaktligen tänka sig ”en premiärfylla efter graviditet och amning”. Marit har skrivit musik professionellt i tio år och sedan 1992 även jobbat som jazz- och körsångerska i diverse sammanhang. För övrigt gillar hon kärlek, barnvagnar och att äta i Italien.
 
Stefan Woody är låtskrivare och musiker, samt trummis i Stockholms-bandet Cotton Club. Hans musikaliska vision är att folk ska ta sig tid när de lyssnar till musik. Själv hoppas han på att vara lite nyskapande inom sitt område. Även om det är första gången som Stefan tävlar i Melodifestivalen, stod han på nämnda scen 2004 då Cotton Club spelade i mellanakten. Stefan gillar riktigt slabbig frutti di mare-pasta och tv-programmet Six feet under.
 
MissMatch består av Carin Ekroth och Emma Göransson. De växte upp som grannar i Nacka och båda bor nu på Kungsholmen i Stockholm och har varit bästa vänner sedan fyra års ålder! Båda arbetar heltid med musik, men har också kombinerat universitetsstudier med turnéer och resor. 

Upphovsmännens beskrivning av ”Drop Dead”: Electro-rock med klös