The Arrival

Text och musik: Eric Amarillo och Michael Feiner
Artist: The Attic feat. Therese

Eric Amarillo och Michael Feiner bildar The Attic, en pop-houseduo som började under namnet Stereopol 2003. När The Attic bildades året därpå bestämde sig Michael och Eric för att ta ytterligare ett steg i den musikaliska karriären – från att ha varit upphovsmän och producenter blev de nu också artister, med Michael som sångare. 

The Attics första singel hette ”I Just Can Help It” och kom ut 2004. Den toppade listorna och spelades mycket på svensk radio, samtidigt som den blev tv-programmet ”Fortets” signaturmelodi. Andra singeln ”In Your Eyes” var den mest spelade  singeln våren 2006 och ”It’s Beautiful” har legat på listorna under hösten 2006.
     Michael och Eric arbetar också med att remixa låtar till andra artister, och har bland andra arbetat med Marie Serneholt och ”That’s The Way My Heart Goes”, Darin och ”Who’s That Girl” och Alcazars låt ”Alcastar”.

Therese Grankvist är född i Nässjö, men uppvuxen i Tullinge. Hon arbetar sedan ett antal år som sångerska och har bland annat spelat in skivor som Drömhus. 

Det var Dr Alban som övertalade Therese att bli Drömhus och genombrottet kom 1998, när man släppte en ny version av gruppen Freestyles låt ”Vill ha dej”. 1999 deltog Therese, som Drömhus, med bidraget ”Stjärna på himmelen” i Melodifestivalen och slutade på andra plats. 

Sedan 2000 har Therese bott och arbetat i London med främst housemusik. Som soloartist har hon släppt singlarna ”Monkey”, ”I Need Somebody” och ”Acapulco”.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”The Arrival”: Poppig, melodiös vokal house