When The Night Comes Falling

Text och musik: Sebastian Karlsson och Peter Kvint
Artist: Sebastian

För Sebastian Karlsson från Morgongåva är det Melodifestivaldebut. Han har sysslat med musik i tio-tolv år och stått på scen i lika många. Han har spelat i en mängd olika band sedan han var tolv år gammal, men satsar sedan sin framgång i tv-serien Idol – han kom tvåa 2005 – på en solokarriär. Debutsingeln ”Do What You’re Told” släpptes i februari 2006 och låg etta i fyra veckor, albumet – Sebastian – släpptes i mars. 

Musikaliska förebilder är bland annat Bruce Springsteen och Bono och det som gör en bra låt är enligt Sebastian ”kombinationen av en snygg melodi och en stark text. Men allt faller dock platt utan ett genomtänkt arrangemang”.

Peter Kvint har skrivit några av låtarna på Sebastians första album. Nu utökar de sitt samarbete i och med bidraget ”When The Night Comes Falling” som tävlar i Melodifestivalen. 

Peter har skrivit musik sedan tidig skolålder, men redan som femåring var han som besatt av Ravels ”Bolero”. Numer sträcker sig de musikaliska förebilderna från Miles Davis, Lennon-McCarney, Dylan och Morrisay till Ravel, Bach och Mozart. Peter Kvints granne, skådespelaren Johan Rabaeus, älskar 50-60-talsmusik och ser till att den är försvarligt representerad i Peters skivsamling. 

Upphovsmannens beskrivning av ”When The Night Comes Falling”: