För att du finns

Text: Sonja Aldén
Musik: Bobby Ljunggren
Artist: Sonja Aldén

Att Bobby Ljunggren är och har varit framgångsrik i Melodifestivalen är knappast någon överdrift. Han har deltagit med inte mindre än 27 bidrag sammanlagt, årets fyra inräknade (”För att du finns”, ”Första gången”, ”Rainbow Star” och ”Vågar du, vågar jag”). Tre gånger har det burit hela vägen till Eurovision Song Contest – 1995 (”Se på mig”), 1996 (”Kärleken är”) och så 2006 när Carola sjöng ”Invincible” hela vägen till Aten. 

Bobby, som har grekiskt påbrå, har en klassisk konsert i Aten som sitt tidigaste musikminne. Och Grekland är också landet som han helst väljer att semestra i. Favoritprogrammet på tv är thrillern 24 och ska han välja en favoritsak i hemmet blir det pianot.

Det är andra gången som Sonja Aldén är med som soloartist i Melodifestivalen. Första gången var 2006, då hon sjöng bidraget ”Etymon” men även deltog som upphovsman till The Poodles bidrag ”Night Of Passion”.  Men redan 2003 fanns Sonja med i kören bakom vännen och kollegan Shirley Clamp, när Shirley sjöng ”Mr Memory” i Melodifestivalen. 

Sonja är artist, sångerska och kompositör och har skrivit musik och låtar sedan unga år. Musikaliska förebilder är Nikka Costa, Celine Dion och Stevie Wonder och det som enligt Sonja gör en bra låt är att den berör. Förutom att hon framför ”För att du finns” har Sonja även skrivit låtens text, samt texten till ytterligare ett Melodifestivalbidrag 2007: ”Första gången”, som framförs av Svante Thuresson och Anne-Lie Rydé.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”För att du finns”: En ballad