Jag måste kyssa dig

Text: Ingela ”Pling” Forsman
Musik: Nanne Grönvall och Peter Grönvall
Artist: Nanne

Melodifestivalåret 2007 är det jubileum för namnkunniga textförfattarinnan Ingela ”Pling” Forsman. ”Jag måste kyssa dig”, som hon skrivit tillsammans med Nanne och Peter Grönvall, är hennes 30:e bidrag i tävlingen. Pling har, förutom mängder av schlagertexter, även skrivit barnböcker och texten till flera psalmer, bland annat nr 862 (”Blomningstid”). Många av hennes texter har blivit klassiker – ballader som ”Kärleken är” och ”Se på mig” har garanterat ljudit på åtskilliga bröllop, och mycket riktigt är hennes favoritord ”innerlig”. 

Peter Grönvall är kompositör, producent, keyboardist och gift med Nanne Grönvall. Peter och Nanne gjorde sin första låt tillsammans 1981, och sedan dess har det blivit många musikaliska projekt. 

Peter och Nanne har medverkat i grupper som Sound Of Music och One More Time vilket resulterat i fem cd-album och över 20 singlar, bland annat ”Highland”, som toppade listorna i flera länder i Europa. Med årets bidrag tävlar Peter i Melodifestivalen för nionde gången och Nanne för tionde (”Håll om mig” 2005 skrev hon tillsammans med Ingela ”Pling” Forsman). Första gången det begav sig var 1986 (”Eldorado” med Sound of Music) och senaste gemensamma bidraget var ”Evig Kärlek” som Nanne sjöng 2003. 

Peter har också skrivit musik till, och producerat skivor med, bland andra Cecilia Vennersten, Sanna Nielsen och Dana Dragomir. Egentligen finns det bara en schlagerlåt som han önskar att han och inte någon annan skrivit och det är ”Michelangelo”.

Nanne Grönvall har alltid sjungit. När hon var liten skrev hon egna sånger, dikter och arrangerade Melodifestivaler hemma med kompisarna. I tonåren fortsatte musiken att vara en stor del av hennes liv. Karriären inleddes när hon var 16 år när hon började sjunga med ett rockband. Sedan dess har hon varit medlem av många olika grupper, bland andra Sound of Music och One More Time, som hon också deltagit i Melodifestivalen med.
     Med årets bidrag har Nanne deltagit i Melodifestivalen sammanlagt tio gånger - som kompositör och/eller artist. 2005 fick hon en jättehit med låten ”Håll om mig” som kom tvåa i Globen och vann tittarnas röster. Hon har även tävlat i den engelska motsvarigheten till den svenska tävlingen med låten ”Men” (2001). 

Upphovsmännens beskrivning av ”Jag måste kyssa dig”: En rytmisk, fartfylld och rockig låt