Vi hade nå’t

Text och musik: Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson
Artist: Emilè Azar

Gävletrion Forsberg, Sjöberg och Wastesson gjorde sin Melodifestivaldebut 2002 med ”Kom och ta mig” och ”Hon kommer med solsken”, och har sedan deltagit i festivalen varje år sånär som 2006. Största framgången hittills är ”La Dolce Vita” som After Dark kom trea med i Globen-finalen 2004. Men nu är de alltså tillbaks, och det med en r’n’b-ballad på svenska. 

Larry Forsberg är kulturarbetsförmedlare i det civila, men började med musiken redan som tioåring i popbandet Sunlights. I barndomshemmet spelades både Beatles (mamma diggade när inte pappa var hemma) och country (som pappa spelade i bilen). Larry anser att en bra låt ska man kunna vissla. ”Då fastnar den”. 

IT-konsulten Sven-Inge Sjöberg har skrivit musik sedan han var 14 år och uppger Beppe Wolgers musiksaga Dunderklumpen som sitt tidigaste musikminne. Hans musikaliska förebild är Ted Gäderstad och ska han välja en schlagerfavorit blir det ”Sommaren som aldrig säger nej” med motiveringen att det är ”en skön svensk 70-talsdänga med corny text”.
 
Lennart Wastesson är projektledare och samlar på hattar och mössor. Thelonius Monk står överst på listan över musikaliska förebilder och Björn Skifs var idolen när han sjöng Michelangelo 1975. Larry.  

Emilè Azar är 21 år gammal och har sitt ursprung i Libanon, men bor nu i Sandviken. Han jobbar som säljare men har hållit på med musik sedan han var liten och han har alltid velat bli artist. När det var fest i Libanon var det alltid Emilè som sjöng och tidigaste musikminnet är när han som två-treåring satt utanför huset och spelade arabisk trumma. 

Han har sjungit i kör, medverkat i skolmusikaler och också jobbat mycket i studio. Han upptäcktes av en matgäst när han jobbade som servitör för några år sedan. Emilè hoppas att han i framtiden kan leva på musiken och få folk att njuta av sin musik och beröra dem med sången. Justin Timberlake, Brian Mcknight, Stevie Wonder och Michael Jackson är hans musikaliska förebilder.
 
Upphovsmännens beskriver ”Vi hade nå’t”: En r’n’b-ballad på svenska