Tror på dig

Text: Heinz Liljedahl, Caroline af Ugglas
Musik: Heinz Liljedahl, Mattias Torell och Caroline af Ugglas
Artist: Caroline af Ugglas

På 70-talet hade Heinz Liljedahls storebror Pierre och Mauro Scocco ett band som hette Slice. Heinz betalade tio kronor för att få spela trummor i bandet. Det var så det hela började.

Nu har han skrivit musik i sådär 33 år och har ett ”creddigt” förflutet inom svenskt musikliv. Han var en av grundarna och medlemmarna i framgångsrika 80-talsgruppen Ratata, han spelade gitarr med syntgruppen Lustans lakejer och bandet Mocba Music (med Tom Wolgers) och efter det - i mitten på 80-talet – startade han gruppen Heinz & Young tillsammans med Olle Ljungström. Samarbetet dem emellan har fortsatt och under 1990- och 2000-talet har Heinz - bland mycket annat - jobbat som låtskrivare och kompgitarrist åt just Olle Ljungström. Heinz är gift med Caroline af Ugglas. 

Stockholmaren Mattias Torell är gitarrist och har som sådan jobbat i många offentliga sammanhang. Han har varit med i tv-programmet Folktoppens husband och har turnerat med bland andra Lisa Nilsson, Blacknuss och Eagle-Eye Cherry. Han har aldrig skrivit för Melodifestivalen förut och ”Tror på dig” skrev han under en och samma dag hemma i sitt kök.

Caroline af Ugglas är sångerska, sångpedagog, körledare, upphovsman, och konstnär. Hon har skrivit musik sedan barnsben, då ”mest på skoj”, men sedan ett antal år tillbaka mer seriöst. 

Musikalisk förebild är Janis Joplin och det sedan första gången Caroline hörde hennes låtar. Det som är viktigt med en bra låt för Caroline är att den har rätt attityd och att den skapar och förmedlar en känsla. Hennes debutskiva ”Ida Blue” blev uppmärksammad när den kom 1997 och två år senare kom ”Mrs Boring”. 2007 kommer ”Janis Joplin på svenska” med Joplinlåtar som Caroline själv översatt. Förutom sin solokarriär sjunger Caroline också i bandet Twiggs. Under hösten 2006 har hon synts som en av de tävlande tillsammans med Göran Hägg i SVT:s programserie ”På spåret”.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Tror på dig”: Rockballad med Joplinstuk.