La musica

Text: Karl Eurén, Johan Fjellström, Robert Rydholm och Joakim Udd
Musik: Karl Eurén, Johan Fjellström och Joakim Udd,
Artist: Verona

Hälften av kvartetten Fjellström/ Udd/ Eurén/ Rydholm har deltagit i Melodifestivalen tidigare. Karl Eurén har haft med sammanlagt fyra bidrag tidigare. Senast var 2005, låten hette ”One Step Closer” och gruppen B-Boys International. Joakim Udd var en av kompositörerna bakom bidraget ”Don’t, Stop, Listen” som Da Buzz tävlade med 2003.
 
Johan Fjellström är låtskrivare och producent. Musik började han intressera sig för redan under uppväxttiden i Norrköping och han tvingade sin mamma att köpa en elorgel. När Johan hade fyllt 25 flyttade han till Stockholm och började producera reklamfilm, men efter ett par år fick han kontrakt med ett skivbolag och sedan dess har han kunnat livnära sig på musikproduktion. Han har bland andra producerat Bosson, Miio och Victoria Silverstedt.
 
Robert Rydholm bor i Stockholm och jobbar heltid med klassisk musik sedan 26 år tillbaka. Texten till ”La Musica” skrevs mest på lek – utan tanke på Melodifestivalen. Det viktigaste för att en låt ska vara bra, anser killarna bakom ”La Musica”, är att det svänger. Inspiration till bidraget, som de beskriver som modern euro-club-disco, har de hämtat från sommaren på kontinenten.

Verona kommer från Karlstad och har sysslat med musik sedan barnsben. Hon gick en gymnasieutbildning med inriktning på musik/sång, som bland annat innebar medverkan i konserter en gång i veckan. Tidigaste musikminnet är dock från första klass, då Verona fick spela Törnrosa i musikalen med samma namn. 

Drömmen för Verona är att kunna göra en ordenlig musikkarriär, men hon är mer än nöjd med att försörja sig på musiken. Favoritschlager är Nanne Grönvalls ”Håll om mig”, en låt som har ”energi, tuffhet och pondus. Jag blir på jättegott humör och vill dansa och sjunga med. Allt som en schlager behöver!”.

Upphovsmännens beskrivning av bidraget: Modern euro-club.