A Little Bit Of Love

Text och musik: Andreas Johnson och Peter Kvint
Artist: Andreas Johnson

”Roy Orbison plockar upp The Ronettes i sin cab och drar hem till Bruce Springsteen på cocktailparty. Och Phil Spector producerar”. Så beskriver låtskrivaren och musikproducenten Peter Kvint sitt och Andreas Johnsons bidrag ”A Little Bit Of Love”. Duon tävlade i Melodifestivalen 2006 med ”Sing For Me” som framfördes av Andreas, kom trea och blev en långkörare i radiokanalerna. 

Peter har skrivit musik sedan tidig skolålder, men redan som femåring var han som besatt av Ravels ”Bolero”. Numer sträcker sig de musikaliska förebilderna från Miles Davis, Lennon-McCarney, Dylan och Morrisay till Ravel, Bach och Mozart. Peter Kvints granne, skådespelaren Johan Rabaeus, älskar 50-60-talsmusik och ser till att den är försvarligt representerad i Peters skivsamling.

Andreas Johnson debuterade som artist och upphovsman i Melodifestivalen 2006 med bidraget ”Sing For Me” som slutade på en tredje plats i finalen. I år är Andreas tillbaka med vapendragaren Peter Kvint och låten ”A Little Bit Of Love”. 

Andreas är född i en musikerfamilj och båda hans föräldrar är jazzmusiker som alltid har spelat och turnerat. Redan innan han började lyssna på hårdrock med sina kompisar hade han därför koll på Bob Dylan, Beatles, David Bowie, Lou Reed och Crosby, Stills, Nash & Young, något som gav mersmak i den musik som han själv började producera. 

Efter en skiva med gruppen Planet Waves fick Andreas solokontrakt och med album nummer två ”Liebling” (1999) blev han internationell stjärna. Singeln ”Glorious” blev en hit i stora delar av världen och gick bland annat direkt in på englanslistans tredjeplats, något som ingen svensk artist eller grupp lyckats med sedan ABBA:s glansdagar.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”A Little Bit Of Love”: Roy Orbison plockar upp The Ronettes i sin cab och drar hem till Bruce Springsteen på cocktailparty. Och Phil Spector producerar.