1 av 2
Suzzie Tapper framför bidraget Visst finns mirakel i Melodifestivalen
2 av 2

Visst finns mirakel

Artist: Suzzie Tapper
Musik: Robin Abrahamsson, Amir Aly, Bobby Ljunggren,
Maciel Numhauser
Text: Suzzie Tapper

Upphovsmännens beskrivning av ”Visst finns mirakel”:
En skör och vacker ballad med en stark och personlig text. 

Carolina Norén träffade Suzzie Tapper och pratade bland annat om debuten som melodifestivalartist och om att orka stå på scenen trots sjukdomen Parkinson:
 

Robin Abrahamsson är låtskrivare och musiker från Malmö. Ett rött piano som fanns på lekis inspirerade honom att börja med musik. Det har blivit en hel del komponerande genom åren och nu senast har han, tillsammans med Amir och Maciel, arbetat med Shirley Clamps nya album.
Enligt Robin är det bästa Melodifestivalbidraget ”Upp över mina öron” (Glenmark & Orup): De är ”favoriter både innanför och utanför schlagerns murar”.

När Robin var liten ville han bli astronaut, men nu trivs han väldigt bra med att vara låtskrivare och musiker. Jean Michel Jarre är hans musikaliska förebild. 
När det inte handlar om musik gillar Robin att läsa brittiska thrillers och att dricka maltwhisky – gärna samtidigt.
 
Amir Aly
är låtskrivare och producent, född i Lund men numera boende i Åkarp. Han har skrivit musik sedan han fick sin första synt och ”ville bli Howard Jones”, men tidigaste musikminnet är när han försökte ställa upp sin storebrors trummor (total katastrof) och brorsan kom hem från skolan – och ställde upp dem rätt, utan att bli arg: ”Mycket peppande” enligt Amir. 

Hans musikalisk förebild är Mutt Lange och det som enligt Amir gör en bra låt är att den berör. Amirs genombrott kom 2003, då han producerade Jill Johnsons bidrag ”Crazy In Love”. 2006 producerade han Shirley Clamps tredje album. Andra svenska artister som han arbetat med är Nanne Grönvall, Torsson och Thomas Holst. Han driver en inspelningsstudio i Malmö, där de flesta av hans produktioner görs. 
 I Melodifestivalen 2008 tävlar Amir med två bidrag: ”Just A Minute” och ”Visst finns mirakel”.
 
Att Bobby Ljunggren är och har varit framgångsrik i Melodifestivalen är knappast någon överdrift. Han har deltagit med 32 bidrag sammanlagt om man räknar med årets fem bidrag:  (”Hero”, ”Lay Your Love On Me”, ”Visst finns mirakel”, ”Jag saknar dig ibland” och ”Empty Room”). Tre gånger har det burit hela vägen till Eurovision Song Contest – 1995 (”Se på mig”), 1996 (”Kärleken är”) och så 2006, när Carola sjöng ”Invincible” hela vägen till Aten. 

Bobby, som har grekiskt påbrå, har en klassisk konsert i Aten som sitt tidigaste musikminne. Han har skrivit musik sedan han var 13 år gammal och hans musikaliska förebilder är många, bland andra ELO, Abba, Queen, Bee Gees och Robbie Williams. Grekland är landet som han helst väljer att semestra i och favoritprogrammet på tv är thrillern 24. Ska han välja en favoritsak i hemmet blir det definitivt pianot.
 
Tillsammans med Robin Abrahamsson och Amir Aly har
Maciel Numhauser ett låtskrivarbolag i Malmö. Förutom att spela gitarr och skriva låtar körar Maciel också en hel del, till exempel på Mikael Wiehes skivor. Maciel är född i Buenos Aires, men bor nu i Åkarp i Skåne tillsammans med sambo och tre barn. 

Musik har han hållit på med sedan han var barn och det tidigaste musikminnet är när hans storasyster sjöng ”Mamma Mia” och han skrek (på spanska) att ”hon är inte din hon e min”. Musikalisk förebild är Steven Tyler i Aerosmith och det bästa bidraget i Melodifestivalen är ”Diggiloo-Diggiley”: ” för att det är mitt starkaste minne av schlagerfestivalen som barn och jag kunde varenda rörelse ...”.

 
Sångerskan, textförfattaren och låtskrivaren Suzzie Tapper föddes och växte upp i Sundbyberg men bor nu på Söder i Stockholm. Suzzie sjöng i många källarband under ett antal år, men slog igenom när Suzzies Orkester bildades på 80-talet. Gruppen, som bland annat gjorde hiten ”Dansar i månens sken” bestod även av Lasse Karlsson och Gunnar Skoglund.

Suzzies musikintresse började tidigt, kanske tack vare att hennes pappa spelade trumpet och sjöng. Det fanns aldrig någon tvekan om att Suzzie skulle följa i hans fotspår. Hon skrev sin första musik när hon var tio år. 
Hon var med i Melodifestivalen redan 2002, då som textförfattare till bidraget ”Ge mig mitt hjärta tillbaka” som sjöngs av Jakob Stadell. Nu blir det alltså scendebut i sammanhanget för Suzzie med ”Visst finns mirakel”. Favoritbidrag bland Melodifestivalens alla låtar är ”Michelangelo” och bästa artisten ABBA – ”behövs det verkligen motiveras?”. 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".