1 av 2
2 av 2
Mickey Huskic framför bidraget Izdajice i Melodifestivalen

Izdajice

Artist: Mickey Huskic
Text och musik: Mickey Huskic
 
 
Upphovsmannens beskrivning av ”Izdajice”:
Izdajice betyder svek och bidraget är en stark ballad med balkaninfluenser.

Carolina Norén träffade Mickey Huskic och pratade bl a om tidigare gånger han sökt till Melodifestivalen och om vad en balkanballad är:


 

  Mickey Huskic är 26 år och bosatt i Växjö. Som elvaåring flydde han till Sverige från hemlandet Bosnien Hercegovina och sedan dess har han bott i Jönköping, Malmö, Lindesberg, Katrineholm, Nora och Eskilstuna.
Nu jobbar han som lärare i Småland, men spenderar mycket tid i sin studio där han skriver och producerar musik. Han är även frontfigur i bandet The Unforgiven Sin, som har gigat flitigt de senaste åren.   
    

Mickey är målmedveten och har hållit på med musik sedan han som 13-åring lärde sig sina första ackord på gitarren. Det tidigaste musikminnet är när han som femåring tittade och lyssnade på en konsert där hans mamma sjöng. Favoritmusik är bandet Bijelo Dugme och han drömmer om att kunna varva skivsläpp och turnéer.
    

Sedan Mickey var 18 år har han försökt att få med bidrag i Melodifestivalen. I år var det nionde gången han skickade in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".