1 av 2
2 av 2
Thérèse Andersson framför bidraget When You Need Me i Melodifestivalen

When You Need Me

Artist: Thérèse Andersson  
Musik: Pontus Hagberg
Text: Malin Eriksson, Pontus Hagberg, Jonas Sjöström 


Upphovsmännens beskrivning av ”When You Need Me”:
En sammansmältning av musikal, pop och vad som känns som keltiska harmonier. Budskapet är att våga ge sig hän och älska igen, när man en gång blivit sviken. 

Carolina Norén träffade Thérèse Andersson och pratade bl a om att uppträda utan gruppen PayTV och om skolad operaröst


 
 
 
 

Malin Eriksson gjorde Melodifestivaldebut som låtskrivare till ”Under Your Spell” tillsammans med Pontus Hagberg och Jonas Sjöström 2006. Nu är trion tillbaka med ”When You Need Me”.
 
Solnabon Malin Eriksson växte upp i Bergsjön i Hälsingland och har skrivit dikter och andra texter sedan hon var liten. När hon träffade Pontus 1996 blev det, av naturliga skäl, dessutom texter till musik.
    
Tidigaste musikminne är ”Gubben Höst” som Malin älskade när hon gick på dagis. Musikaliska förebilder är Tori Amos och Ulf Lundell. Malin ägnar inte all sin tid åt musik utan arbetar i husbranschen, men hinner också tränar yoga och laga god mat. M          
 
Pontus Hagberg
, även känd som artisten Evan, gjorde Melodifestivaldebut 2006 som låtskrivare och artist. Han är född i Stockholm, uppvuxen i Bollnäs, men är nu tillbaka i Solna och jobbar som musikproducent, artist och låtskrivare. Många av Pontus låtar har en filmisk känsla med underton av längtan och tragedi. Och på sina skivor gör han ofta allt arbete själv, det vill säga han skriver, sjunger, spelar in, mixar och producerar.
    
Pontus har Jim Steinman, Freddie Mercury, Demis Roussos, Vangelis och Michael Jackson som musikaliska förebilder. Hans tidigaste musikminne är när han spelade på sina kusiners elorgel som fyraåring iklädd jättestora hörlurar. Ett av hans mål i livet är att på ålderns höst vara etablerad filmmusikskapare.          
 
Jonas Sjöström är född i Saltsjöbaden, men bor nu i Bankeryd i Småland. Han är universitetsadjunkt och forskarstuderande, men har haft musik som hobby i snart tio år.
    
Texten till ”When You Need Me” skrev Jonas på tåget mellan Bankeryd och Stockholm och på ett hotell i Sollentuna. Han hoppas att Melodifestivalen ska bli en rolig upplevelse, men också en plattform för att arbeta med nya låtar. Första gången han var med i sammanhanget var 2006, då han arbetade tillsammans med Pontus och Malin. 
    
Hans musikaliska förebilder är 70-talsdisco, Cornelis Vreeswijk och nutida avnämnare, Eurodisco och blues.

 
Thérèse Andersson är just nu aktuell i huvudrollen Eliza i uppsättningen av ”My Fair Lady” på GöteborgsOperan. Hon gick ut Teaterhögskolans Magisterår i våras och har redan börjat få filmuppdrag.
Hennes musikaliska bredd är imponerande, då hon behärskar allt från pop till musikal och opera. Med sitt band PayTV har Thérèse medverkat två gånger i Melodi-festivalen, 2004 och 2005, och haft spelningar runt om i Europa.
    
Thérèses är från Värmdö och har förutom skådespelarutbildningen även en musikalartistutbildning från Balettakademien i Göteborg. Hon spelade huvudrollen Mimi i musikalen ”Rent” i Stockholm och gjorde senare samma roll på GöteborgsOperan.
Dessutom åkte hon på turné som Mimi i Riksteaterns uppsättning av samma musikal och blev Guld-masknominerad för sin prestation.
Vidare på meritlistan kan nämnas hennes medverkan i show och musikgruppen Schlagerfeber, Melodifestivalen på turné 2004 samt i musikaler som ”Saturday Night Fever” på Oscarsteatern, ”Grease” på Göta Lejon, ”A Chorus Line” och ”42nd Street”.   
 
 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista