1 av 2
2 av 2
Caracola framför bidraget Smiling in Love i Melodifestivalen

Smiling In Love

Artist: Caracola
Musik: Henrik Bie
Text: Mattias Olsson, Angelica ”Aja” Thelin, Magnus Lanner 

Upphovsmännens beskrivning av ”Smiling In Love”:
En glädjespridande, somrig låt som väcker ungdomskänslor och ger ett behov att få vara med och sjunga. 

Carolina Norén träffade Caracola och pratade bl a om vad namnet betyder och om att bli ihopblandad med Carola


 

  Henrik Bie är uppvuxen i Göteborg. Han har skrivit musik sedan han var i tioårsåldern och jobbar nu som musikproducent och IT/A-tekniker på museum. Musikaliska förebilder är Bach, Händel, Sondheim, John Williams och Benny Andersson och intresse, förutom musiken, är ”konst, film, uppfinningar och skapande i alla dess former”.
    

Henrik skrev musiken till ”Smiling In Love” när han testade sin nybyggda, mobila studio: ”en resväska som går på batterier och som är en komplett studio i miniformat”. Han är dyslektiker, men har trots detta vunnit poesi-SM för barn när han var tio år,  något som han är mycket stolt över.
 
Stockholmaren Magnus Lanner är ursprungligen inredningssnickare/designer men har de senaste tre åren jobbat med musik. Hans tidigaste musikminne är Simon & Garfunkel och musikaliska förebilder är Robbie Williams och Elton John.
    

Enligt Magnus byggs en bra låt upp av harmonin mellan sång, text och musik och enligt honom är ABBAs  ”Waterloo” den bästa Melodifestivallåten. Magnus har varit manager för ett popband, Abound. Bandet låg trea i Ryssland och fyra i Grekland på hitlistorna och Idol-Danny Saucedo var en av medlemmarna. 
 
Mattias Olsson, som är uppvuxen i Stockholm men nu bor i Hässelby, är trummis med förkärlek för gamla, bisarra, elektroniska instrument som Mellotron, Optigan och Orchestron. Musik har han skrivit sedan 15-årsåldern och när han inte skriver eller producerar så jobbar han på dataavdelningen på en bank.
    

Att vara med familjen, titta på film och ta bilder är stora intressen vid sidan av musiken och det tidigaste musikminnet är ”de första skivorna man köpte; Gyllene Tider, Noice och Bob Marley”. Mattias favorit i Melodifestivalen är ”Fångad av en stormvind: ”det är en kanonlåt, som håller fortfarande”. Han har också varit med och skrivit en låt till den svenska filmen Hip Hip Hora: ”Jazmine makes me go”. 
 
Angelica ”Aja” Thelin är uppvuxen i Söderhamn, men bor i Stockholm sedan 2001. Hon har hållit på med musik så länge hon kan minnas och har studerat till musiklärare med inriktning på sång. Nu jobbar hon som musiklärare, sångpedagog, studiosångerska och artist. 
    
Tidigaste musikminnet är när ”Aja” som tvååring sjöng Carolas ”Främling” endast iförd ”blöja och med hopprep som mikrofon” och musikaliska förebilder är John Legend och Faith Hill. Drömmar i livet är att fortsätta skriva, sjunga, skapa och undervisa så länge som det känns roligt och givande – ”vilket jag antar är för resten av livet”. Angelica har en gång i tiden tävlat i längdskidåkning och hästhoppning. Dessutom säljer hon hudvårds-produkter och makeup när hon har tid över.

 
Caracola är ett spanskt ord som betyder snäcka. Bandet bildades 2005 och består av Emma Lewin, 22, Frida Karlsson, 20 och Emilie Rosén, 20, och har haft fyra topp tio-hits på svenska singellistan. Nu har det blivit dags för Melodifestivalen och efter en svensk debutplatta har tjejerna bestämt sig för att satsa på engelsk pop.
    

Emma är född i Hofors, växte upp i Gävle men bor nu i Stockholm. Hennes tidigaste musikminne är när hon som fyraåring dansade och spelade piano tillsammans med sin morfar. För henne har Melodifestivalen alltid varit en familjefest – ”när jag var liten satt vi alltid alla i familjen och tittade och röstade”. Emma har tagit danslektioner i streetdance, latinamerik-anskt, showdans och hiphop och har dessutom varit Gävles Luciakandidat.
    

Frida är född och uppvuxen i Stockholm. Hon har gått naturvetenskaplig linje på Östra reals gymnasium och hennes tidigaste musikminne är när Carola vann Eurovision Song Contest med ”Fångad av en stormvind” (1991). Det var också då Frida bestämde sig för att bli artist. Hon gjorde scendebut med ”Hur man tar en karl med gevär” iklädd cowboyhatt och med en träbössa i handen. Frida har tävlat i discodans.
    

Emilie är även hon från Stockholm. Hennes tidigaste musikminne är när hon, tre år  gammal tillsammans med sin syster, sjöng Phil Collins låt ”Think Twice” hemma i vardagsrummet. Hennes drömmar med musiklivet är att ha roligt, att kunna beröra andra människor och ”självklart kunna leva på musiken”. När Emilie var liten ville hon bli musikalartist och dagisfröken. Till hennes udda merit hör att hon kan sjunga ”Lilla snigel” med stängd mun.   
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".