1 av 2
2 av 2
Linda Bengtzing framför bidraget Hur svårt kan d va? i Melodifestivalen

Hur svårt kan d va?

Artist: Linda Bengtzing
Text och musik: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren
 
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Hur svårt kan d va?”: Schlagerpop år 2008 – helt enkelt Linda Bengtzing version 2008. 

Carolina  Norén träffade Linda Bengtzing och pratade bl a om när tävlingsnerverna sätter in och om att ha träffat sitt livs kärlek

  2005 hade Örebrotrion Fransson, Larsson och Lundgren med fem bidrag i Melodifestivalen och tog sig dessutom till Eurovision Song Contest med ”Las Vegas”.
Gemensam debut i sammanhanget gjorde killarna 2003 med ”Just Like A Boomerang” och året därpå tävlade de med tre bidrag: ”Olé Olé”, ”Runaway” samt ”Innan mörkret faller”. 2005 deltog killarna med ”Vi kan gunga”, ”Alla flickor”, ”Om natten”, ”Alcastar” och 2006 med ”Kalla nätter” (2006) och ”Jag tar det jag vill ha” (2006).
 
Johan Fransson, 33 år, har förutom sina upphovsmannameriter i festivalen även deltagit som sångare i tävlingen när bandet Date tävlade 2001 (”Om du förlåter mig”) och 2002  (”Det innersta rummet”). 
Han kommer från Vänersborg, men bor numera i Örebro och till vardags jobbar han som låtskrivare och producent. Får han tid över tittar han gärna på sport på tv eller spelar badminton. 
Musik har Johan hållit på med sedan han var nio-tio år och tidigaste musikminnet är den Kissplatta han fick av sin pappa när han var ungefär sju år. Johans Melodifestival-favorit är ”Johnny The Rocker” med Magnus Uggla – ”för att den stack ut lite på sin tid.”
 
Örebroaren Tim Larsson är 35 år och har skrivit musik sedan 1983. Första giget var på ungdomsgården i Vivalla 1984 – ”då kändes det på riktigt på något sätt”. Som musikalisk förebild har han Depeche Mode och i Melodifestivalsammanhang håller han Björn Skifs som den bästa artisten genom tiderna – ”han är den svenske show-kungen a la Robbie Williams i England”.
    
Tims intressen vid sidan av musiken är familjen (sambo och två barn), socialt umgänge, musik, badminton och simning.
 
Tobias Lundgren, 31, skrev sin första låt som 22-åring och jobbar nu på heltid som låtskrivare och producent. Hans tidigaste musikminne är hans musikaliska mamma. Han, som har körat bakom bland andra Christer Sjögren och Carola, tycker att ”Ska vi plocka körsbär” är den bästa Melodifestivallåten och att Linda Bengtzing är bästa artisten i genren.
    
När Tobias inte håller på med musik spelar han gärna golf. Semestrar gör han helst i Sverige och han gillar att titta på Seinfeld på tv. 

 
Linda Bengtzing
har gjort ett hat-trick med tre riktiga schlagers: Markoolio-duetten ”Värsta schlagern” (2007) och Melodifestivalenbidragen ”Alla flickor” (2005) och ”Jag ljuger så bra” (2006). På bara ett par år har hon lyckats etablera sig hos den breda publiken.
    
Egentligen vore det inte alls fel att utnämna Linda till ”värsta schlagerbruden” om det bara inte vore för ett faktum att tjejen från Gullspång är mer än så. Redan som nioåring började Linda stå på scenen, tio år gammal gav hon ut sin första, egna kassett och året därpå singeldebuterade hon i Bert Karlssons regi.
Vägen därifrån till Melodifestivalen, Diggiloo och andra stora scener har gått via rockband, programledaruppdrag i tv och sju år som sjungande servitris – sex dagar i veckan – på Wallmans Salonger i Stockholm.  
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".