1 av 2
2 av 2
Sibel framför bidraget That Is Where I'll go i Melodifestivalen

That Is Where I’ll Go

Artist: Sibel 
Text och musik: Christian Antblad  


Upphovsmännens beskrivning av
”That Is Where I’ll Go”:
Stor ballad, med fokus på stor sångröst, om ovillkorlig kärlek.

Carolina Norén träffade Sibel och pratade bl a om tårar och om att spara rösten till första genrepet

  Christian Antblad har jobbat som låtskrivare och musikproducent sedan 80-talet.
Christian gjorde Melodifestivaldebut redan 2003 då han och Tommy Denander tävlade med bidraget ”Tills jag mötte dig”, som framfördes av Mikael Erlandsson. 2004 deltog Christian i den finska Melodifestival med bidraget  ”You Don’t Need To Go”, som han skrev tillsammans med Tommy Denander. Bidraget tog sig till den finska finalen, där det förlorade mot Jari Sillanpää och ”Takes 2 To Tango”. Christian är också en del i bandet Spin Gallery, tillsammans med Magnus Weidenmo och Kristoffer Lindström.
    
Hans tidigaste musikminne är en Paul Simon-konsert ”för väldigt länge sedan” och hans musikaliska förebild är artisten och låtskrivaren Prince. När han inte jobbar åker han gärna skidor och han ville bli skidåkare när han var liten. Stora delar av sitt liv har han bott utomlands, både i Tyskland och England.

 
Sibel Redzep kommer nog aldrig att glömma den dagen då hon sjöng juryn till tårar i Idol. Året var 2005 och artisten Sibel var född. 
    
Hon kommer från Makedonien, är uppvuxen Kristianstad men bor nu i Stockholm och är 18 år gammal. Sibel tycker att Carolas ”Främling” är det bästa Melodifestivalbidraget. ABBA och Carola är de bästa Melodifestivalartisterna, ABBA för att de är legendariska och Carola för att hon är magisk på scenen och har en otrolig karisma. 
    
Sibel kan dansa magdans, dessutom turkisk och makedonsk folkdans. Hon är jätterädd för spindlar och är duktig på att härma och imitera dialekter.
Hennes första musikminne är när hon var tre år gammal och sjöng till Mariah Carey-låtar på MTV. Och drömmen är att bli en stor, internationell stjärna och att genom sin sång kunna beröra folks hjärtan.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".