1 av 3
2 av 3
Scotts. Foto: Carl-Johan Söder/SVT
3 av 3
Carolina Norén med Scotts. Foto: SR.

Scotts

Artist: Scotts
Upphovsmän: Pling Forsman (text) Lars ”Dille” Diedricson, Martin Hedström (musik)
Bidraget heter Jag tror på oss

 

Artist och upphovsmän

Pling Forsman knåpade ihop texten till ”Jag tror på oss” hemma i köket. Kanske med en kopp te i närheten, tekannan är nämligen Plings favoritsak i köket. 2007 var det dags för Melodifestivaljubileum för Pling Forsman. Bidraget ”Jag måste kyssa dig”, som hon skrivit tillsammans med Nanne och Peter Grönvall blev hennes 30:e i tävlingen. I år medverkar Pling med fyra bidrag.

Lars ”Dille” Diedricson är född och uppvuxen i Göteborg, men bor nu i Skara.  Största framgången i Melodifestivalen hade Dille när hans, Gert Lengstrands och Marcos Ubedas ”Take Me To Your Heaven” vann Eurovision Song Contest i Israel 1999 och tog tävlingen till Sverige och Globen. Martin Hedström växlar sitt boende mellan Stockholm och Göteborg. Han var med i Melodifestivalen första gången 2006, då med låten ”Jag ljuger så bra” som framfördes av Linda Bengtzing. ”Dille” och Martin stod tillsammans bakom förra årets bidrag med Face 84 ”Alla gamla X”.

Scotts består av Henrik Strömberg (sång, gitarr), Claes Linder (keybord), Roberto Mårdstam (bas) och Per-Erik Tageson (trummor). Alla fyra nämner TVprogrammet Dansbandskampen som en minnesvärd händelse. Henrik, Claes och Per-Erik bor i Lidköping, Robert i Växjö. Bandet gör melodifestivaldebut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".