Carolina Norén mellan Maria Haukaas Storeng och Anna Sahlene. Foto: SR.

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng

Artist: Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Upphovsmän: Amir Aly, Henrik Wikström, Tobbe Petersson
Bidraget heter › Killing Me Tenderly

Artist och upphovsmän

I Melodifestivalen 2008 tävlade Amir Aly med två bidrag: ”Just A Minute” och ”Visst finns mirakel”. Även i år har han med två bidrag: ”What If” och ”Killing Me Tenderly”.

Henrik Wikström ville bli brandman men är nog ganska nöjd med blandningen låtskrivare, producent, arrangör och musiker. 2007 fick han med fyra bidrag i festivalen, 2008 räknades det till fem och 2009 slår han till med en femma till.

Torbjörn ”Tobbe” Petersson skrev bidraget på ett låtskrivarcamp på Marholmen i somras.  Torbjörn tävlade i Melodifestivalen första gången 2003, då med låten ”Nothing Can Stop Me” skriven tillsammans med Aleena Gibson och framförd av Lina Hedlund.

Maria Haukaas Storeng tävlade för Norge i Eurovision Song Contest 2008 i Belgrad. Hon är född och uppvuxen i Finnsnes/Senja i Midt-Troms, men bor nu i Oslo.

Anna Sahlene har medverkat som artist två gånger tidigare i Melodifestivalen, 2003 och 2006. Har också varit låtskrivare i den norska festivalen, körat bakom Maltas bidrag samt bakom Charlotte Perrelli 2000. Hon vann den nationella tävlingen i Estland 2002 och tävlade därmed för Estland i ESC, där hon hamnade på tredje plats. Sahlene blev även tillfrågad att vara med i Rumäniens nationella tävling 2008. 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".