Carolinas krönika

Tacktal från hemmets trygga vrå

Hemma igen och med en rad märkliga minnen och souvenirer i bagaget – ett bagage så överviktigt att jag höll på att inte bli utsläppt ur landet. 38.7 kilo vägde min kappsäck. Vilket var okej mot viss betalning förutsatt att jag packade över hälften i en annan resväska.
Jag vet inte hur ni brukar resa, men jag har sällan en resväska över vid sidan av mitt ordinarie bagage…Jag skrek, viftade med en massa rubel, försökte med alla ryska fraser jag lärt mig under veckan, men det enda jag fick till svar var:

– Vi stänger incheckningen om 7 minuter.
Om 6 minuter.
Om 5 minuter...

Och jag tror att om inte Björn Kjellman hade lagt på sitt berömda och charmiga Björn Kjellman-leende mot den barska och (säkerligen) sovjetuppfostrade kvinnliga kontrollanten – så hade jag nog stått där på flygplatsen och skrikit bland mina ryska souvenirer och presenter till familjen än idag...

–Tack Björn – du är inte bara expert på schlager utan även expert på diplomati!

Ett stort tack vill jag också passa på att skicka till Kajsa Lindh som under veckan varit projektledare för vår lilla svenska radiodelegation, bestående av undertecknad och tidigare nämnde Björn Kjellman.

Och förutom att hålla reda på oss (som har en förmåga att glömma tid och rum när vi går in i Eurovisiondimman) så är nog Kajsa den enda nu levande svensk som lyckats erövra Moskvas cyberspace under sådana svåra och motiga förhållanden.
Att ta sig ut på internet från vårt hotell visade sig nämligen vara lika lätt som att vädja till en övertrött tvåårings tålamod. Och det var ungefär så jag kände mig när vi ibland kämpade natten igenom och till 06.00 på morgonen för att få ut våra inslag och reportage….

–Tack Kajsa! Hoppas att du har hunnit sova ikapp!

Slutligen ett stort tack till alla er som följt oss på webben och i radion under denna händelserika vecka. Det värmer med glada mail hemifrån, även när temperaturen redan är uppe kring 30 graders-strecket i vår trånga lilla kommentatorshytt!

Strunta nu i att grubbla över 21:a placeringen – Malena Ernman är fortfarande en fantastisk sångerska och La Voix en stor hit här hemma.
Nu startar vi istället nedräkningen inför Oslo 2010!!!!!
La Suède douze points – Sweden twelve points!

// Carolina Norén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista