1 av 9
Ola sjunger Unstoppable. Text & musik: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson. Om låten:En modern, röjig, internationell upptempolåt som funkar på vilken topplista som helst i världen.
2 av 9
3 av 9
Jenny Silver sjunger A place to Stay. Text & musik: Torben Hedlund. Om låten:En mörk, minimalistisk, vemodig och hoppfull poplåt med klubbkaraktär som får folk att känna sig snygga och sexiga.
4 av 9
Linda Pritchard sjungerYou’re Making Me Hot-Hot-Hot. Text & musik: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren. Om låten:Upptempopop med latininslag.
5 av 9
Pain of Salvation sjunger Road Salt. Text & musik: Daniel Gildenlöw. Om låten:En skör låt som vägrar att ge upp, om en resa i människans dunkla vrå, där vi inte vill synas men är.
6 av 9
Anders Ekborg sjunger The Saviour. Text & musik: Henrik Janson, Tony Nilsson. Om låten:Korsning mellan Freddie Mercery och Pavarotti, som handlar om att rädda världen med musik.
7 av 9
Jessica Andersson sjunger I Did It For Love. Text: Kristian Wejshag. Om låten:En känslomässigt, laddad och vacker ballad om smärta och uppgivenhet kring en kärlekssaga.
8 av 9
Frispråkarn sjunger Singel. Text: Håkan Bäckman. Om låten:Galet dansant beat med målande text, i en blandning av hiphop och R&B.
9 av 9
Salem Al Fakir sjunger sin egna låt Keep On Walking. Om låten:Min egen låt, på mitt sätt, precis som jag låter.
Deltävling 1

Artisterna i Örnsköldsvik

Starten för Melodifestivalen 2010 går den 6 februari i Örnsköldsvik. Av de åtta bidragen går två direkt till finalen och två till andra chansen (Örebro 6 mars),. Här ser du de åtta artisterna som är med i Örnsköldsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".