Deltävling 4

Bidragen ute för lyssning redan nu

Två av de tävlande bidragen i Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö  - Sibels och Peter Jöbacks bidrag - har lagts ut på internet. Det här upptäcktes igår, söndag och för att det ska bli rättvist inför lördagen har SVT nu bestämt att lägga ut samtliga åtta bidrag för lyssning i förhand. Det gäller den enminutsversion som även spelas upp på fredagar hos Lantz i P4. 

SVT har gjort en grundlig undersökning, och har kommit fram till att det är inte är de aktuella skivbolagen som har lagt ut bidragen på nätet. Därför kommer inget av bidragen att diskvalificeras. Det rör sig om ett hanteringsfel från SVT:s sida.

– Det som har hänt är naturligtvis beklagligt och vi fortsätter utreda exakt vad det är som har hänt. Vi vet att det rör sig om den mänskliga faktorn här på SVT, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2010.

För att tävlingen i Malmö ska bli rättvis lägger SVT nu ut de åtta tävlande bidragen (i enminutsversioner) på svt.se/melodifestivalen. Sveriges Radio och P4 Lantz spelar, precis som vanligt, i sin fredagssändning kl 13.30-14.30, eftersom det är i det programmet som uppspelningen är etablerad.