Laila Adéle.

Don’t Try To Stop Me

Text: Henrik Hansson
Musik: Henrik Hansson, Anders Hallbäck
Artist: Laila Adéle

Kompositörerna Henrik Hansson och Anders Hallbäck beskriver ”Don’t Try To Stop Me” som en svängig funk-rocklåt med soulsång. Båda kommer från Malmö och jobbar som låtskrivare, producenter, musiklärare (Henrik) och gitarrpedagog (Anders).

Anders har skrivit musik i tio år och hans musikaliska förebilder är bland andra AC/DC och Beatles. För Anders är det tredje gången han skickat in bidrag till Melodifestivalen. Tidigaste musikminnet är Beatles på pappas gamla rullbandspelare och han har jobbat som låtskrivare med bland annat Fame Factory. Enligt Anders är ”Satellit” (Ted Gärdestad) den bästa Melodifestivallåten genom tiderna.

För Henrik, som också hållit på med musik i ett decennium, är förebilderna också AC/DC och Beatles. Han tror att Carola är ett av hans tidigaste musikminnen och förebilder är AC/DC, Steely Dan, James Brown, Michael McDonald och många fler. Det är första gången som Henrik har försökt få med bidrag i Melodifestivalen. Även Henrik har arbetat som låtskrivare för Fame Factory. Värt att veta är att Henrik spelar vänsterhänt på högersträngad vänstergitarr. Och även han tycker att ”Satellit” är den bästa Melodifestivallåten.

Laila Adéle är född i Fés i Marocko och uppvuxen i Bromma. Nu bor hon på Västkusten tillsammans med sin man och dotter. Hon är sångerska och danslärare i grunden och har alltid sjungit. Första musikminnet var när hon såg Diana Ross med sitt stora hår och en underbar och glittrig klänning på tv någon gång på 1980-talet

Musikaliska förebilder är bland andra Withney Houston, Aretha Franklin, Celine Dion och Donny Hathaway. Laila har dansat med Lasse Kühlers dansskola, med Graham Tainton och Kindahls dansskola. Hon har även sjungit i tv i programmen Boomerang, Upp till bevis, Nyhetsmorgon och Silikon

Det är Melodifestivaldebut för Laila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".