Evan

Under Your Spell

Text: Evan, Malin Eriksson, Jonas Sjöström
Musik: Evan
Artist: Evan

Det är Melodifestivalpremiär för upphovsmännen Evan, Malin Eriksson och Jonas Sjöström. De beskriver sitt bidrag som en upptempolåt, ”så komplex att den nästan är banal”.

Jonas, som kommer från Bankeryd i Småland, är universitetsadjunkt och forskarstuderande, men har hållit på med musik som hobby i ett par år. Musikaliska förebilder är Eric Clapton, Cornelis Vreeswijk och Dire Straits. Drömmen och målet för Jonas är att få ge ut sina svenska texter – som ligger inom vistraditionen – på ett seriöst förlag och få dem producerade och framförda av någon duktig, nutida artist.

Solnabon Malin har skrivit texter sedan hon lärde sig skriva. Musikalisk förebild är Tori Amos och tidigaste musikminnet är – som för många – Carola och ”Främling”. ”Jag satt på pappas axlar på Köpmannaberget hemma i Hudiksvall, sex år gammal”. Malin arbetar i husbranschen och jobbade med texten till ”Under Your Spell” på tunnelbanan.

Evan är född i Stockholm, uppvuxen i Bollnäs men bor numera i Solna och jobbar som musikproducent. Han har Jim Steinman, Freddie Mercury, Demis Roussos, Vangelis och Michael Jackson som musikaliska förebilder. Tidigaste musikminnet är när han spelade på sina kusiners elorgel med jättestora hörlurar som fyraåring. 1980-talet har varit inspiration till ”Under Your Spell” och det har faktiskt tagit flera år mellan vers och refräng för Evans del. Evan upptäcktes när människor från RIX FM hittade en demo-cd och insåg att de lyssnade på ”perfekt” musik. Första singeln – ”Everything I’d Ever Do” – släpptes 2003. Många av Evans låtar har en filmisk känsla med underton av längtan och tragedi. På sina skivor är det ofta han som gör allt arbete: han skriver, sjunger, spelar in, mixar och producerar. Arbetet pågår just nu med hans andra album. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".